Covid-ul trimite acasă copiii din trei clase, focarul de la Primăria Trifești este sub control

Pentru că au fost confirmate primele cazuri de infecție cu coronavirus după începerea școlii, astăzi, 18 septembrie s-a decis suspendarea cursurilor în trei clase. Prefectul George Lazăr a declarat, în conferința de presă susținută, că decizia a fost luată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ce a avut loc dimineață. Este vorba de clasa a XII-a B de la Colegiul Național „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț, de grupa mijlocie de grădiniță de la Școala Gimnazială „Roman Mușat” ce aparține de LPS Roman și de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Tămășeni. „Cursurile se suspendă începând de astăzi, 18 septembrie, pentru 14 zile, cazurile de infectare au fost înregistrate în rândul cadrelor didactice”, a precizat prefectul George Lazăr. Regulile sanitare impun ca la apariția unui singur caz de Covid într-o clasă, să se suspende cursurile fizice pentru 14 zile, iar de la minim 3 cazuri diferite se suspendă cursurile în întreaga școală.

Pentru mai multe școli din județul Neamț a fost modificat scenariul după care elevii vor învăța începând de luni, 21 septembrie. De pildă, în Piatra-Neamț s-a trecut la scenariul verde la „Calistrat Hogaș” și la Colegiul Național de Informatică, la Bodești cele două școli intră, din scenariul galben, în cel verde. „În comuna Trifești, unde s-a depășit ușor rata de 3 cazuri la mia de locuitori, școlile rămând în scenariul verde. Direcția de Sănătate Publică Neamț consideră că focarul din primărie este unul închis, fără extindere în comunitate”, a adăugat prefectul de Neamț.

Cât privește viața din comunitățile nemțene, îmbolnăvirile din ultimele 14 zile nu pun problema închiderii restaurantelor, unităților de cazare și așa mai departe, prefectul George Lazăr precizând că la acest moment toate activitățile în interior sunt permise.

La conferința de presă au participat și inspectorul școalr general Mihai Obreja și comisarul Aurelian Boteanu, șeful Formațiunii Siguranță Școlară al IPJ Neamț.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.