Înalta Curte și alegerile

Pe vremea domniilor fanariote, cu care Tările Române au fost ”binecuvâtate” peste 100 de ani, domnitorii obișnuiau să meargă la Înalta Curte, la Constantinopole, încărcați cu pungi cu bani, pentru a-și cumpra domniile. După care, reveniți în țară cu firman (investitură) puneau biruri pentru a-și scoate paguba, ca să poată să plătească datoria la cămătari. Da, cămătarii făceau legea și pe vremea aceea.

În vremurile noastre, s-au schimbat obiceiurile radical. Înalta Curte nu mai este la Constantinopole, are sediul la București și, în general, nu mai primește peșcheșuri. Mai direct spus, aici nu se dă, în schimb ai toate șansele să iei, în funcție de ce ai la dosar!

Dacă mai ești și candidat, ai termen chiar în preziua alegerilor, după ce ai avut ”ghinionul” ca prefectul să dea ordin de încetare a mandatului înainte de termen, poți să spui că astrele nu s-au aliniat cum trebuie pentru tine, cel puțin din acest punct de vedere.

Exemplul perfect îl reprezintă Dragoș Chitic, până de curând primarul municipiului Piatra Neamț, care a avut, ieri, 16 septembrie, termen în procesul său de la Înalta Curte (foto). Reamintim că acest proces este cauza pentru care Dragoș Chitic nu a mai putut candida din Partea Partidului Național Liberal pentru funcția de primar și a ales, pe ultima sută de metri, să deschidă lista la PMP.

Faptul că deplasările acestuia – nu este singurul dintre candidați- au devenit motiv de ședințe foto pentru curioși, nu surprinde, nici faptul că fotografiile ajung în redacții. Mai rămâne de văzut dacă procesul va influența în vreun fel rezultatul alegerilor din 27 septembrie. (V.B.)

1 COMENTARIU

  1. atat de tentant este fotoliul de primar ca nici un megadosar de cercetare penala nu constituie o problema. Ca vector este PNL ori PMP, ori cine-o fi, nu mai conteaza. Doar sa fie. Ce conteaza ca omul da un tun de 10 miliarde primariei, ca de nesatuli ce sunt nu le-a ajuns schimbul de terenuri, cu un megaavantaj, nu, au mai vrut si 5 miliarde in conturi. Ca de, prostimea va plati oricum dezmatul lor.
    Si asta este doar varful aisbergului, ca doar nu or fi fost prosti sa faca numai o nefacuta.
    Ce mai ramane de facut ? A pune stampila pe numele unor astfel de oameni este prostie curata, idiotenie la puterea un milion, acceptarea cu buna stiinta a unor hoti in fruntea obstei.
    Dar cine se aseamana se aduna, si sunt, din pacate cam multi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.