Știre actualizată: Încă nu se știe dacă școlile se vor redeschide pe 29 septembrie

Actualizare: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat decizia ca școlile să fie închise în perioada 25-29 septembrie. Cursurile vor continua, dar în regim online și, în funcție de scenariul în care se găsesc școlile, elevii vor putea reveni în școli începând din 30 septembrie.

Ordinul de suspendare îl puteți citi integral mai jos:

Ordin-5617-cu-suspendarea-scolilor

Știre inițială: Până astăzi, 23 septembrie, nu s-a luat nici o decizie privind suspendarea cursurilor fizice în școlile din județul Neamț, în perioada alegerilor locale. Sunt stabilite 490 secții de vot pentru 27 septembrie și majoritatea sunt amenajate în școli. Mihai Obreja, inspectorul școlar general ne-a declarat ieri că nu s-a stabilit, încă, dacă școlile vor fi redeschise sau nu pe 29 septembrie: „Probabil marți se va analiza, în funcție de datele epidemiologice, cum se vor relua cursurile în școli”. La rândul său, prefectul George Lazăr a precizat, la conferința de presă organizată ieri pe tema alegerilor locale, că urmează să se ia o decizie zilele acestea, fără a preciza când anume.

Cursurile fizice se suspendă de vineri, 25 septembrie și până luni sau marți pentru a da posibilitatea pregătirii secțiilor de votare și pentru dezinfecția temeinică înainte și după ziua votării. În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se decide și care clase sau școli vor funcțional doar în regim online, din cauza infectărilor cu coronavirus și care revin la scenariul galben sau verde, după alegeri. În ulțima ședință, de vineri, 18 septembrie, s-a decis trecerea în online pentru școlile primare din Trifești și Miron Costin (comuna Trifești), din cauza focarului de la primărie. Decizia este valabilă pentru 14 zile.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.