Început de an școlar hibrid în 9 localități și exclusiv online la Poiana Teiului

Astăzi, 7 septembrie, s-a analizat situația infectărilor pe localități și singura din județul Neamț unde elevii vor învăța exclusiv online este Poiana Teiului, potrivit prefectului George Lazăr. Incidența cazurilor a fost prezentată în ședința Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț iar în conferința de presă care a urmat, prefectul a declarat că până pe 14 septembrie sigur nu vor mai fi și alte localități în zona roșie .

În cadrul acestei ședințe s-a mai decis, ca în alte 9 localități școala să înceapă în 14 septembrie în sistem hibrid. Conducerea școlii va lua decizia privind modul în care vor învăța elevii în fiecare din școlile din cele 9 localități, asumându-și un plan – câți elevi învață de acasă, dacă rotirea grupelor se face la o săptămână sau la două, etc, plan care va fi aprobat de consiliul de administrație. Decizia școlii va fi vizată de DSP Neamț și de Inspectoratul Școlar Județean Neamț și va fi în final aprobată în CJSU.

Localitățile cu scenariul galben în școli, adică cele care au peste 1 caz de infectare la mia de locuitori, conform regulilor sanitare, sunt:
-Alexandru cel Bun: 2,64 incidență
-Bodești: 2,61
-Dobreni: 1,11
-Dochia: 1,98
-Piatra-Neamț: 1,14
-Războieni: 1,85
-Roman: 1,60
-Tașca: 1,17
-Tupilați: 1,42
Miercuri, 9 septembrie, deciziile școlilor din aceste localități, dar și din toate celelalte unități de învățământ din județ vor intra în dezbaterea și aprobarea CJSU.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *