Lucian Micu vrea să revină la primărie, instanța i-a respins cererea 

Fostul primar de Roman, Lucian Ovidiu Micu a deschis două acțiuni în instanță, cu scopul de a reveni în funcție. Prin una a cerut suspendarea ordinului de prefect prin care s-a constatat încetarea mandatului său, iar prin cealaltă a cerut anularea aceluiași ordin. Lucian Ovidiu Micu și-a pierdut funcția, la începutul lunii august, după ce prefectul de Neamț a emis un ordin în acest sens, având drept bază hotărârea definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care primarul de Roman a fost declarat incompatibil. Inspectorii de integritate au constatat că Lucian Ovidiu Micu a fost incompatibil înperioada în care a deținut, simultan, funcțiile de viceprimar și   membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Roman.

În ziua de 9 septembrie, Secția a II-a Civilă de Contencios Admin istrativ și Fiscal a Tribunalului Neamț a soluționat cererea de suspendare a ordinului de prefect și a decis: ”Respinge cererea formulată de reclamantul MICU LUCIAN OVIDIU, domiciliat în municipiul Roman, str. Pescarilor, nr. 6B, judeţul Neamţ, în contradictoriu cu pârâții INSTITUTIA PREFECTULUI JUDEŢULUI NEAMŢ ŞI PREFECTUL JUDEŢULUI NEAMŢ, cu sediul în Piatra Neamț, str. Alexandru cel Bun, nr. 27, ca nefondată. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului, formulată de Agenţia Naţională de Integritate, cu sediul în Bucureşti, Bd. Lascăr Catargiu nr. 15, sector 1. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”.

Dosarul care are ca obiect anularea ordinului de prefect și, implicit, revenirea lui Lucian Micu în funcția de primar, are termen pe 23 septembrie. Pe 27 septembrie sunt alegeri.

C.M.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *