Noul director Apa Serv consideră că este un om al soluțiilor

Astăzi, 2 septembrie, Bogdan Mușat, noul director general al Companiei Apa Serv SA, a fost prezentat într-o conferință de presă găzduită la sediul instituției. La eveniment au participat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și Constantin Iacoban, președintele consiliului de administrație al companiei. Într-o scurtă prezentare a noului director general, președintele CJ Neamț l-a caracterizat ca fiind „un tehnocrat, cu experiență în fondurile europene și în achiziții publice, exact ceea ce compania Apa Serv are nevoie”. Ionel Arsene a mai subliniat că proiectul de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare, finanțat cu fonduri europene de 200 milioane euro, este în fază avansată și „cred că implementarea proiectului pe POIM va fi un succes”. Acesta a mai spus că va găsi soluții ca, odată cu modernizarea rețelei, prețul apei pentru nemțeni să scadă.

La rândul său, directorul Bogdan Mușat și-a prezentat, mai întâi, succint experiența din administrația publică și cea din mediul privat, ca expert în achiziții publice, fonduri europene și consiliere în managementul afacerilor. Apoi a vorbit despre noua strategie în conducerea companiei: „După ce Tahal, fostul consultant pentru proiectul POIM, nu a răspuns la ultimele solicitări ale companiei pentru remedierea și aducerea studiilor de fezabilitate la parametrii solicitați de autoritatea de management, s-a decis rezilierea contractului. Acum, am organizat o nouă licitație și urmează să semnăm contract cu un nou consultant. Sper că, în maxim 15 zile, după perioada contestațiilor, să lucrăm cu un nou consultant, astfel ca până la 31 decembrie 2020 să ne încadrăm în termenele POIM. Prin acest nou proiect vrem să ajungem la reducerea prețului la apă sau în cel mai rău caz să rămână la nivelul actual”. Întrebat ce anume consideră că îl recomandă în fruntea unei companii atât de importante, Bogdan Mușat a declarat că „abilitatea de a găsi soluții”.

În ceea ce privește sprijinul pe care noul director îl va avea din partea consiliului de administrație, Constantin Iacoban a precizat că sunt structurate câteva direcții de dezvoltare, inclusiv prin angajarea unor specialiști și crearea unor noi compartimente tehnice și de investiții. Acesta a mai adăugat că noul proiect de modernizare a rețelei de apă-canal trebuie făcut în armonie cu proiectele europene ale municipalității în zona străzii Gen. N. Dăscălescu: „S-a discutat problema cu strada General Dăscălescu: în doi ani de zile vor exista niște lucrări pe mobilitate urbană. Implementarea proiectului nostru, am spus-o în ședința consiliului de administrație de acum 2 săptămâni, trebuie făcută până în cei doi ani. Inclusiv pe bulevardul Traian și pe varianta municipiului Piatra-Neamț”.

C.I.

4 comments

 • E. Vasilescu

  septembrie 2, 2020 at 6:30 pm

  Il capo a spus exact ce trebuie,fara ocolisuri : angajati noi si departamente noi. Adica – tichie de margaritar !

  Răspuns

 • Helvix

  septembrie 3, 2020 at 5:21 pm

  Sa inteleg ca praspat aprobata majorare la aproape 10,50 lei/mc face parte din aceasta campanie de reducere a preturilor???

  Răspuns

 • Louisa

  octombrie 3, 2020 at 1:04 am

  Mesaj pentru domnul director APASERV
  Am tot batut campii despre oameni care stiu cum si ce a fost. Doar sa-i gasiti si sa-i intrebati, domnule director, cu experienta despre care se afirma dar despre care habar n-am de ce nu reiese din CV. Ar fi minunat sa fie proiectul asta, dar cu oameni cu posibila intentie buna dar anulata de lipsa de profesionalism, si mai rau, cu o grava labilitate psihica, mentinuti in functii, cu putere de decizie, e greu de crezut ca va fi.
  Deci, domnule director om al solutiilor, aveti o misiune grea, daca v-ati inhamat la ea din convingere, nu doar dpdv ca asa v-a spus politicul aka Arsene…cautati intai sa faceti o epurare printre ai vostri…as putea nominaliza, dar nu-mi permit, sigur v-or fi ajuns zvonuri….numa zic

  Răspuns

 • Louisa

  octombrie 6, 2020 at 2:16 am

  Nu-mi zise nimeni nimic la ce pusei mai sus. Pai, domnule director pus politic, ca cum 😀 altfel, ca dupa CV n-avea cum… asteptam si io un pdv. Profesionist zic. Da’ nu, mentinem incapabilii, bolnavii psihic, hartuitorii dpdv sexual, in functii, ca d-aia, n-om fi avut pe altii mai buni, dar chiar asa? God bless litlle POIM project or RIP…..

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *