Prefectul George Lazăr a demis primarii de Roznov, Alexandru cel Bun, Timișești și Bahna

Astăzi, 11 septembrie, prefectul George Lazăr a emis ordinele de demitere pentru patru primari din județul Neamț, care nu se mai regăsesc pe listele electorale ale partidului pentru care candidaseră în 2016.

Este vorba despre primarii de Alexandru cel Bun, Bahna, Roznov și Timișești, dar urmează ca și alți primari și consilieri locali aflați în aceeași situație să-și piardă funcțiile.

„Am emis cele patru ordine de încetare a mandatelor înainte de termen, întrucât sunt primari care au părăsit partidul sub umbrela căruia au fost aleși în aceste funcții. Atribuțiile vor fi preluate de viceprimari. S-au mai primit sesizări la Prefectura Neamț, de la mai multe partide politice, pentru primarul de Piatra-Neamț, aflat în aceeași situație. La fel și la Boghicea, la Poiana Teiului în cazul viceprimarul și a unor consilieri locali, dar și la Păstrăveni, Dobreni, Ștefan cel Mare și Tarcău unde sunt mai mulți consilieri locali”, a declarat prefectul George Lazăr.

Chiar dacă își pierd actualul mandat, aceștia vor putea participa la alegerile locale din partea noilor partide care îi susțin.

În cazul primăriilor Piatra-Neamț și Boghicea, demersurile au fost începute, dar prefectul de Neamț susține că atribuția de sesizare a prefectului revine secretarilor din fiecare localitate: „Săptămâna aceasta am primit de la MAI și am trimis la toate cele 83 de localități adresa prin care li se pune în vedere secretarilor să întocmească referatele privind primarii și aleșii locali cărora le încetetează mandatul înainte de termen. Am înțeles că de la primăriile Piatra-Neamț și Boghicea ar urma ca cel mai probabil luni să primesc referatele, pe baza cărora să pot emite ordinul de încetare a mandatului. Instituția Prefectului nu poate verifica toate cele 83 de localități din județ, cu toți consilierii locali și primarii, toate documentele sunt la secretari”, a mai adăugat prefectul George Lazăr.

 

C.I.

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.