Scările de pe Toaca – tomberonul unor nesimțiți

De muntele Ceahlău sunt legate o sumedenie de legende, piramida atrage, anual, mii de turiști, la fel Ziua Muntelui și, în general, fiecare week-end cu vreme bună. Problema este că, pe lângă adevărații iubitori ai Ceahlăului, ajung la Dochia și pe Vârful Toaca tot felul de bipezi lipsiți de cel mai elementar bun simț, care n-au nicio legătură cu respectul față de munte și cu iubirea față de natură. Cum arată baza scărilor pe care se urcă pe Vârful Toaca, după ce trec pe acolo cohorte de nesimțiți se poate vedea în imaginile alăturate, pozele fiind făcute ieri, 14 septembrie, după un week-end plin. Este imposibil de înțeles cum un individ, care a cărat un pet cu apă până în vârful muntelui, n-a putut să-l care gol până la un coș de gunoi de la Cabana Dochia. Și, probabil, după ce doi, trei, zece ”turiști responsabili” au aruncat ambalaje de tot felul la baza scărilor, restul au procedat la fel, pe considerentul că oricum nu mai contează. Pentru a strânge mizeria, 4 oameni din cadrul Administrației Parcului Național Ceahlău au muncit câteva ore și au adunat 11 saci cu deșeuri. Un astfel de comportament nu merită decât un mesaj clar: Stați acasă! Muntele nu are nevoie de voi și de gunoaiele voastre!

IMG-20200915-WA0001
IMG-20200915-WA0000
IMG-20200915-WA0004

C.M.

3 comments

 • cris

  septembrie 16, 2020 at 5:53 am

  Daca nu exista sacul acela la baza scarilor, era foarte bine. cine a avut ideea, proasta idee. Pe traseu, cateva hartii si sticle, dar putine.

  Răspuns

 • Mihai

  septembrie 16, 2020 at 9:29 am

  Civilizat ar fi si daca cei responsabili de zona respectiva ar instala tomberoane in zona. Parerea mea!

  Răspuns

  • Ana

   septembrie 17, 2020 at 10:11 am

   Tomberoane ca sa stea animalele sălbatice numai în zona lor, nu?😳 Că e tare greu sa pui ambalajul înapoi în rucsac și să-l lași în prima localitate la tomberon.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *