Viceprimarul de Roznov, atitudine ostilă față de conducerea Biroului Electoral de Circumscripție din oraș

Campania electorală pentru alegerile locale din data de 27 septembrie a început deja să încingă spiritele în multe din localitățile județului Neamț. Acest lucru pare să fie valabil și în orașul Roznov, unde la sfârșitul săptămânii trecute s-a petrecut un incident ai cărui protagoniști au fost viceprimarul orașului, Constantin Hodor (candidat pe lista PSD la funcția de consilier local) și conducerea Biroului Electoral de Circumscripție nr. 4.

Sediul Biroului se află la etajul I al primăriei orașului, unde în mod obișnuit au loc ședințele de lucru ale aleșilor locali. Neînțelegerile s-au iscat imediat după ce președintele Biroului, Alina Irina, i-a solicitat viceprimarului (care între timp a preluat atribuțiile fostului primar Ionel Ciubotaru, suspendat la începutul acestei săptămâni), să pună la dispoziția BEC-ului biroul primarului, unde să poată fi depozitate în condiții de maximă siguranță buletinele de vot ce urmează să ajungă în secția de votare sâmbătă seara, în preziua alegerilor.

Trebuie să menționăm faptul că, la momentul în care președinta BEC a înaintat solicitarea viceprimarului Constantin Hodor (duminică, 13 septembrie, n. red), acesta nu preluase, oficial, atribuțiile lui Ciubotaru. Acest lucru se datorează faptului că documentul prin care i se aducea la cunoștință încetarea, de drept, a mandatului de edil șef al orașului, a ajuns pe masa primarului abia a doua zi dimineață, deși decizia fusese luată încă de vinerea trecută.

Am solicitat acest lucru respectând întocmai prevederile legale în vigoare, care precizează destul de clar că buletinele de vot trebuiesc păstrate sub cheie, la loc sigur, de la momentul preluării lor și până în preziua alegerilor, când vor ajunge în fiecare secție de votare. Sala de ședințe a Consiliului Local, în care își desfășoară activitatea membrii BEC 4 Roznov, nu îndeplinește aceste condiții”, a precizat Alina Irina, președinta BEC 4 Roznov. Solicitarea președintei Birolui Electoral de Circumscripție nr. 4 Roznov nu a rămas fără ecou, însă nu cel așteptat. În prezența câtorva membri ai BEC, Hodor s-a arătat extrem de iritat de solicitările care i-au fost făcute, invocând că nu poate lua nicio măsură, câtă vreme Ciubotaru încă ocupa funcția de primar al orașului.

În calitate de președinte al Biroului Electoral de Circumscripție, am dreptul să solicit, în condițiile legii, tot ceea ce este necesar pentru ca activitatea Biroului să se desfășoare în condiții normale, iar procesul electoral să nu fie afectat în niciun fel”, i-a explicat Alina Irina lui Constantin Hodor. „Să vedem pentru cât timp o să mai fiți!”, a fost replica vicelui.

Pe lângă un birou pentru buletinele de vot, conducerea BEC 4 Roznov a mai solicitat și pază pentru perioada în care membrii Biroului își desfășoară activitatea în primărie, dar și un autoturism al Primăriei, cu șofer, necesar deplasărilor în circumscripție. Niciuna din solicitările menționate mai sus, înaintate conducerii Primăriei, în scris, nu a primit vreun răspuns până în acest moment, fie el scris, fie verbal. Cu toate acestea, conform unor surse demne de încredere, una din mașinile primăriei ar fi apărut ca prin minune în parcare, iar între timp și un angajat al poliției locale a orașului a putut fi văzut la intrarea în primărie, după terminarea programului de lucru al angajaților instituției.

M.N.

reclama psd

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.