Potrivit ultimelor date ale Direcției de Sănătate Publică Neamț, avem 3 focare de Covin în Neamț, care au apărut în săptămânaa 9-16 octombrie, când au fost confirmate infectate 677 de persoane.
Până astăzi, 17 octombrie, focarul de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unitate spitalicească unde ajung bolnavii din tot județul, a ajuns la 68 de persoane infectate. Cele mai multe sunt cadre medicale din secțiile Ortopedie, ATI, Îngrijiri Paliative și Cardiologie, dar și câțiva din serviciul Administrativ. „Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din județ. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic, epidemiologic și de laborator”, precizează DSP Neamț.
În aceste condiții, activitatea din spital a trebuit să fie reorganizată radical. „S-a suspendat temporar activitatea în secția de Boli Infecțioase și s-a redistribuit personalul în secțiile afectate. Personalul din Paliative a fost distribuit în secțiile cu deficit de personal. Compartimentul diabet este pus la dispoziția pacienților de Ortopedie, secția de ortopedie fiind izolată și după externarea ultimului pacient va fi dezinfectată. Mai sunt angajați testați pozitiv la Cardiologie și la izolator, dar nu este afectată activitatea medicală. La serviciul Administrativ activitatea este asigurată de personalul testat negativ”, a declarat Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al spitalului Roman.
Un alt focar este la Centrul pentru vârstnici „Pietricica” din Piatra-Neamț. Sunt 25 de beneficiari pozitivi (din 87) și 6 angajați (din 36 testați). Vârstnicii sunt monitorizați în centru, ei sunt cazați separat, ancheta epidemiologică este în desfășurare. La Centrul pentru persoane cu dizabilități din Bozienii de Sus (comuna Ruginoasa) sunt, până acum, 81 de pozitivi, dintre care 55 sunt beneficiari. DSP Neamț a decis carantinarea centrului, personalul lucrează în ture de 14 zile, salariații pozitivi fiind izolați la serviciu sau acasă. (C.I.)
Un comentariu
La pompieri oare de ce nu fac teste? Le este frica ca ar trebui sa închidă porțile? Curios cum de pompierii de la interventie,( nu cei care vad flacăra doar la aragaz) deși lucreaza direct cu bolnavii covid, nu au generat niciun focar in curtea lor , ci doar culmea, cazuri mai mult pe la birouri.Va este frica domnilor șefi să nu se goleasca curtea la intervenție? ( banuiesc ca putem fi înlocuiți de cei de la birouri dacă tot au spor de intervenție exact ca cei care merg la intervenții).Hai cu testarea si nu ma refer la cea fizică sau scrisă, bănuiesc ca oricum nu mai contează aceasta, daca tot se fac militari mai nou cu interviu 😃😃😃😃