Cum alegi gresia potrivită pentru orice casă

Când vine vorba de pardoseală cu gresie, gama variată de materiale, culori, texturi și modele din care să alegeți poate face ca procesul de selecție să fie foarte complex. Cu toate acestea, nu fiecare tip de gresie este adecvat pentru fiecare spațiu. Pentru început este chiar recomandat să discutați cu un faiantar profesionist care să vă ajute.

Idei de gresie pentru pardoseala bucătăriei

Plăcile de porțelan sunt o opțiune excelentă pentru pardoseala unei bucătării moderne. Respectând bugetul, oferă o gamă largă de look-uri versatile și este foarte ușor de curățat. Înainte de a plănui schimbarea pardoselei bucătăriei, acordați atentie pereților și discutați cu un zugrav local, spre exemplu zugrav Iasi, despre stilul pe care doriți să îl aplicați camerei.

În cazul în care bucătăria trebuie să aibă o pardoseală elegantă, fără a costa foarte mult, există produse din gresie porțelanată din marmură sau lemn. Aceste plăci de designer sunt fabricate folosind imprimante digitale inovatoare cu jet de cerneală care creează o copie aproape identică a texturii și culorii materialelor naturale.

O altă modalitate unică de a alege podeaua bucătăriei este de a utiliza dale de dimensiuni mari. Plăcile de culoare alb-negru arată foarte impresionant într-o bucătărie albă modernă. Dacă doriți să schimbați interiorul cu o podea grafică, luați în considerare plăcile de teracotă. Plăcile colorate vor face, de asemenea, interiorul să pară diferit, făcând din pardoseala plictisitoare a bucătăriei punctul de design focal al spațiului.

Opțiuni de gresie pentru pardoseala din living

În timp ce majoritatea oamenilor nu se gândesc la pardoselile sufrageriei pentru instalarea gresiei, plăcile de porțelan pot aduce un aer șic în camera principală a casei. Deoarece acum este posibil să cumpărați plăci care să reproducă aspectul cald al lemnului masiv natural sau al pietrei reale, puteți vedea avantajele gresiei împreună cu aspectul altor materiale de pardoseală.

Mai ales dacă trăiți un climat cald și umed, dacă aveți pardoseli cu gresie în sufragerie, veți obține mai mult confort termic pentru că spațiul se va simți mai rece. Plăcile de porțelan vor fi plăcute la atingere, dar nu vor reține căldura, așa cum o fac podelele din lemn.

Alte beneficii ale gresiei pentru pardoseala camerei de zi includ longevitatea, compatibilitatea cu animalele de companie, ușurința curățării petelor (spre deosebire de covor) și întreținerea practic zero, spre deosebire de alte materiale, cum ar fi lemnul natural sau piatra. Plăcile de gresie de porțelan sunt, de asemenea, ecologice, materialul este fără alergeni și fără COV.

Luați în considerare duritatea plăcilor de gresie

Când vedeți diferite tipuri de gresie, una dintre cele mai importante caracteristici la care trebuie să acordați atenție este duritatea (scara Moh). Măsoară capacitatea materialului de a rezista la uzură / trafic, precum și la zgârieturi. Evaluările sunt emise de Porcelain Enamel Institute și se bazează pe teste riguroase de laborator. Puteți utiliza această scală pentru a selecta un produs care este cel mai potrivit pentru funcția camerei în care puneți gresia.

  • Clasa I: Fără trafic pe jos. Adecvat pentru aplicații numai pe perete.
  • Clasa II: aplicații de trafic ușor sau pereți interiori. Se potrivește în zonele în care traficul este făcut cu pantofi moi, fără murdărie. De exemplu, băi și dormitoare fără acces exterior.
  • Clasa III: Trafic ușor până la moderat, precum și blaturi și pereți. Potrivită pentru spații cu trafic normal și puține surse de zgârieturi. Se potrivește în toate camerele casei, cu excepția bucătăriilor, a intrărilor și a altor zone cu trafic intens.
  • Clasa IV: Trafic moderat până la intens. Poate fi instalată în toate zonele casei, inclusiv bucătării, holuri, intrări. Acestea sunt cele mai bune plăci de podea de utilizat, deoarece combină perfect frumusețea și funcția
  • Clasa V: trafic intens până la foarte intens, precum și expunere la zgârieturi. Funcționează bine în orice cameră a casei, precum și în spațiile comerciale.

Acordați atenție porozității plăcilor

O altă caracteristică critică de neratat este porozitatea. Este determinată de raportul dintre găurile de aer și solidele dintr-o bucată de gresie, care afectează cantitatea de apă pe care o absoarbe. Dacă instalați gresie într-o zonă cu umiditate, cum ar fi o baie, bucătărie, garaj, spălătorie, acordați o atenție deosebită acestei evaluări.

Există mai multe clasificări a porozității:

  • Impermeabil: absorbție de apă de 0,5% sau mai puțin. Recomandat pentru utilizare în bucătărie și mai ales în baie.
  • Vitros: absorbție de apă de la 0,5 la 3 procente.
  • Semi-vitros: absorbție de apă de 3 – 7 la sută.
  • Non-vitros: absorbție de apă mai mare de 7%. Această categorie nu este recomandată pentru utilizarea în pardoseală.

Optați pentru porțelan

Dacă sunteți în căutarea unui material care să aibă rezistență la șocuri, rezistență la umiditate și design versatil, porțelanul este cea mai bună alegere. Este mai durabil decât ceramica și vine într-o varietate mai mare de stiluri, culori și texturi. Nu toate produsele din porțelan sunt la fel și trebuie să verificați specificațiile fiecăreia.

Acestea sunt doar câteva exemple de gresie pe care o puteți utiliza în interiorul casei și sunt menționate cele mai importante aspecte pentru alegerea sa. Gresia poate fi practic montată în orice încăpere și este exrtrem de ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți modelul potrivit, culorile potrivite și textura astfel încât să îmbunătățească aspectul general al încăperii. Uneori gresia se poate transforma și într-o piesă centrală a încăperii atunci când este selectată corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.