Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Centrul Războieni

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, a înregistrat ieri, 28 octombrie, un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, referitor la focarul de Covid de la Centrul Războieni.

Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Neamț – Serviciul de Ordine Publică, cu privire la stabilirea împrejurărilor în care, în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Războieni, județul Neamț, la începutul lunii octombrie 2020, au fost confirmați pozitiv cu Covid 19, un număr de 147 de beneficiari ai centrului din totalul de 168, precum și un număr de 39 de angajați”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț.

Imediat după izbucnirea focarului Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a propus măsura carantinei în centru, personalul a lucrat în ture de 14 zile, timp în care a stat în carantină în centru, după care a stat în izolare la domiciliu. Mulți dintre cei infectați au fost asimptomatici, iar restul au avut forme ușoare ale bolii.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *