Încă 37 de bolnavi psihiatrici din centrul de la Războieni au Covid

Astăzi, 4 octombrie, au mai venit rezultate pozitive pentru alți 37 de bolnavi cronici din Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Războieni. Focarul a fost depistat zilele acestea, la testarea periodică. Sunt confirmați infectați 99 de rezidenți și 27 dintre angajați, dar mai sunt așteptate rezultate, toți cei 271 de angajați și bolnavi fiind testați. Situația de aici seamănă cu cea din Centrul pentru persoane cu handicap Păstrăveni, unde în vară s-au înregistrat 211 cazuri Covid, dintre care 128 beneficiari.

Ancheta epidemiologică ar trebui să lămurească de unde a pornit focarul, iar până atunci se va proceda ca și la Păstrăveni: unul-doi medici infecționiști vor evalua fiecare bolnav infectat în parte, pentru a se stabili cine va fi internat în spital.

În județul Neamț, astăzi au mai fost confirmate infectate 79 de persoane, față de ieri. Cu 3.556 de cazuri, în total, și o incidență a infectărilor de 7,55 cazuri la mia de locuitori, județul Neamț urcă pe locul 10 în țară.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *