Încă 4 pacienți cu coronavirus au decedat, toți aveau și alte boli

De ieri și până astăzi, 1 octombrie, alți patru pacienți care erau internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au decedat. Toți erau confirmați Covid și aveau și alte afecțiuni grave. Este vorba de trei femei, cu vârste de 84, 86 și 91 de ani și de un bărbat în vârstă de 76 de ani. Până acum, în județul Neamț s-au înregistrat 118 decese la pacienți cu coronavirus.

Astăzi, în secția ATI sunt 10 pacienți, dintre care 7 sunt conectați la ventilatoare. În spitalul județean sunt internați 281 de pacienți Covid, dintre care 11 cu forme ușoare de boală. Pentru alți 50 de pacienți s-au prelevat probe și se așteaptă rezultatele.
Autoritățile sanitare au anunțat că astăzi sunt alți 41 de nemțeni cu teste pozitive la coronavirus. Nu sunt focare noi apărute, dar numărul cadrelor medicale infectate, de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, a crescut cu 3. Sunt cazuri din secțiile Neurologie, Obstetrică-Ginecologie și Neurologie, după cele apărute în secția Chirurgie. Doar că, de-această dată, nu sunt și pacienți infectați. Ceea ce ridică semne de întrebare cel puțin în ce privește respectarea regulilor și a circuitelor, la care va trebui să răspundă ancheta pe care medicul epidemiolog al spitalului o face.

Numărul total de nemțeni care au fost testați pozitiv, până acum, a ajuns la 3.259, dintre care 2.160 au fost externați din spitale. Incidența infectărilor a ajuns la 6,92 cazuri la mia de locuitori, județul Neamț menținându-se pe locul 13 în țară.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *