Începe să se vadă dezastrul: Nu s-au dat salarii la DGASPC Neamț!

Unul dintre cei mai mari angajatori din județ, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, vuiește din cauză că mulți dintre angajați nu și-au primit salariile pe luna septembrie. Și se spune că nu sunt prea multe șanse ca lucrurile să intre în normal în perioada următoare.

Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț confirmă această stare de lucruri: ” Din cauza alocărilor bugetare insuficiente nu s-au putut da salariile decât pentru cei care lucrează în centrele pentru adulți. Doar aici au fost alocați bani de la bugetul de stat. NU s-au primit bani pentru centrele de copii, pentru asistenții maternali și pentru angajații din aparatul propriu al DGASPC”.

Pentru a lămuri lucrurile în privința finanțării, trebuie spus că din bugetul de până acum pe acest an, de aproximativ 108 milioane de lei, jumătate a fost asigurat de către Consiliul Județean și jumătate de către bugetul de stat. Referitor strict la salarii, lunar sunt necesare aproximativ 8 milioane lei, din care aproape acum lipsesc aproape 5, necesare pentru angajații de la cele 6 centrele de copii, cei 420 de asistenți maternali și cei 150 de angajați din aparatul propriu al instituției. Banii vin de la bugetul de stat, din cota defalcată de TVA și se așteaptă o mișcare în acest sens, cel mai probabil o rectificare. Se pare că județul Neamț nu este singurul în care n-au sosit banii, situații similare, dacă nu mai grave, fiind înregistrate în Sălaj, Giurgiu sau Bacău.Când vor veni banii nu a anunțat deocamdată nimeni, nimic.

În ședința extraordinară a Consiliului Județean de joi, 8 octombrie, s-a votat o rectificare la bugutul județului și s-au făcut niște permutări de bani în zona DGASPC, de la anumite capitole spre cele care asigură funcționarea centrelor, inclusiv pentru achiziționarea de alimente. Pentru că nu prea mai sunt bani nici pentru așa ceva. (V.B.)

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.