Nici COVID-19 nu poate sta în calea “Mâtzelor Negre”

Sportivele de la Rugby Club Venus RIFIL Piatra-Neamţ, cunoscute ca “Mâtzele Negre”, au continuat şi în această toamnă, cu curaj, participarea la competiţii de rugby juvenil, demonstrând că nici măcar pandemia declanşată de noul coronavirus nu le poate sta în cale. O menţiune specială pentru profesorul Eusebiu Popa, care le pregăteşte pe fete şi care le-a însoţit la competiţii, deşi se numără printre persoanele care suferă de o maladie de risc în cazul infectării cu COVID-19.

Cupa oraşului Arad

Cea mai recentă participare a “Mâtzelor Negre” la o competiţie de profil a fost pe 4 octombrie, la Cupa oraşului Arad. “M-am bucurat că am putut disputa mai multe meciuri. S-a jucat rugby touch la categoria 12 ani (U12). Fetele s-au mişcat foarte bine, chiar dacă, în dimineaţa competiţiei, a plouat torenţial. Am obţinut locul I”, a declarat profesorul Eusebiu Popa.

Rugby Club Venus RIFIL Piatra-Neamţ s-a confruntat cu o singură echipă de fete, Şoimii Turda, în rest adversarii fiind băieţi: Şoimii Turda, CSS 2 Baia Mare şi Vulturul Negru Oradea. Lotul deplasat la Arad a fost format din Paula Ciorobâtcă (căpitan), Karina Lămătic, Izabela Barna, Paula Stamate, Maria Fulga, Alexandrina Bordos şi Alexandra Popa. “Izabela Barna, deşi este în clasa a VI-a, a devenit cea mai veche jucătoare, este de trei ani la Venus Piatra-Neamţ”, a precizat profesorul Eusebiu Popa.

Memorialul Cristi Breb şi Chester Williams (Timişoara)

Sportivele de la RC Venus RIFIL Piatra Neamţ au participat, pe 28 august, şi la Memorialul Cristi Breb şi Chester Williams, organizat de clubul Warriors Timişoara. „Şi acesta a fost un turneu reuşit, am reuşit să aducem trofeul acasă. De asemenea, Paula Stamate a fost declarată cea mai tehnică jucătoare a turneului”, a menţionat profesorul Eusebiu Popa.

Mai trebuie reamintit că „Mâtzele Negre” au mai participat anul acesta şi la Memorialul „Ioan Costea”, organizat pe data de 1 august, de Asociaţia Club Sportiv „Lupii Transilvaniei” Târgu Mureş. “La Timişoara şi Târgu Mureş au participat şi Anastasia Ilie, Ilinca Alexandru şi Diana Mândrilaş. Acum, Diana Mândrilaş evoluează deja la Iaşi, la junioare mari. Din lotul actual mai fac parte şi Patricia Pruteanu, care are 8 ani şi Maria Didilă, în vârstă de 10 ani”, a mai spus profesorul Eusebiu Popa. Rugby Club Venus RIFIL Piatra-Neamţ nu a putut participa la turneul Oval Beach, de la Mamaia, “din motive de siguranţă a jucătoarelor”, a precizat profesorul Eusebiu Popa.

Se caută “mâtze mici”

Profesorul Eusebiu Popa se gândeşte însă şi la viitor. “Doresc să fac o echipă de mâtze mici, dar e greu de ajuns în şcoli în această perioadă, din cauza pandemiei. Ar fi vorba de sportive născute în 2007, 2008, 2009 sau chiar mai mici. Vrem să continuăm selecţia şi trebuie precizat că noi asigurăm toate condiţiile necesare practicării rugby-ului gratis şi păstrăm legătura permanentă cu părinţii. Mă bucur că am putut merge la cele trei competiţii. Antrenamentele le derulăm tot la Bodeşti, mulţumită grijii pe care ne-o acordă domnul primar Marinel Barna”, a mai declarat profesorul Eusebiu Popa.

2021: 30 de ani de la înfiinţarea Venus Piatra-Neamţ

Luna viitoare se vor împlini 29 de ani de la înfiinţarea clubului Venus Piatra Neamţ şi 24 de ani de rugby feminin. “În 2021 vrem să facem un turneu aniversar, dacă se va putea”, a menţionat profesorul Eusebiu Popa.

Rugby Club Venus RIFIL Piatra Neamţ doreşte să mulţumească partenerului oficial – RIFIL Săvineşti, colaboratorilor: Asociaţia „Culiţă Tărâţă”, TEMAD Braşov, Dinamic 92, Vitamin Aqua, ROPharma, Farmacia Yucca Bodeşti şi partenerului tehnic – Promotop Iaşi. (Marcel CONSTANTINESCU; FOTO: Rugby Club Venus RIFIL Piatra-Neamţ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *