PNL+USRPLUS+Pro România= Love plus majorități anti PSD

Oficial, de astăzi de la ora 13, avem majorități anunțate pentru Consiliul Județean Neamț , cel din Piatra Neamț, Roman, Bicaz și alte câteva comune. Neoficial, negocierile s-au încheiat târziu în noaptea de 15 spre 16 octombrie și PNL, USR și Pro România și a rămas doar formalitatea anunțului.

Ce nu se știe încă de către opinia publică vine din zona PMP, dacă aceștia se vor alătura majorității, vor merge alături de PSD sau voar alege să stea în opoziție față de toată lumea. De asemenea, este de urmărit dacă cele trei partide au făcut doar o alință pentru majorități sau au bătut palma și pentru un program de guvernare care să schimbe fața județului, a celor două municipii și a celorlate localități prinse în negocieri.

În ceea ce privește încrederea care există între parteneri, ne vom da seama cât de mare este în momentul în care vom vedea cronologia constituirii consiliilor. Dacă se va începe cu cel judeețan, PNL are încredere în noii parteneri. Dacă se va începe de la comune și municipii, încrederea este la cote scăzute.

Pe o logică bazată de realități, la județ vom avea, dacă nimeni nu trădează sau nu se infectează brusc cu COVID cât să nu participe la ședință, vicepreședinți de la USR și PNL, iar la Piatra Neamț de la Pro România și PNL. La Roman USR va primi post de viceprimar, după cum normal ar fi să se întâmple asta și la Bicaz.

Schimbări pot apărea dacă va intra în ecuație rapid și PMP, pentru un post de vice la Primăria Piatra Neamț, în locul PNL-ului, care va pune su supervizor pe post de administrator de oraș.

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *