Video: „Nu muncim pe datorie!” – protest al angajaților DGASPC Neamț

Circa 90 de angajați ai DGASPC Neamț, nemulțumiți că nu și-au luat salariile, au protestat astăzi, 20 octombrie, în municipiul Piatra-Neamț. Cu liderii sindicali în frunte, oamenii s-au adunat la platoul Curții Domnești și au scandat minute în șir: „Hoții! Hoții! Hoții!”, „Ne vrem salariile!”, „Nu muncim pe datorie!”. Protestul a fost unul pașnic, pe fond de vuvuzele și fluiere.

Bogdan Tărniceru, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Salariaților Centrului pentru persoane cu handicap Roman afiliat ”Columna” : „Nu ne-am primit salariile. N-am primit nici stimulentul de risc începând din perioada stării de urgență, este o perioadă lungă de timp, iar oamenii au stat izolați la locurile de muncă, 14 zile, în centre. În centrele pentru copii, bani pentru alimente mai sunt până la sfârșitul lunii. Colegii noștri lucrează în stres, fiindcă nu mai au nici calitatea de asigurați la sănătate, neplătindu-se salariile și contribuțiile. Urmează să pichetăm Guvernul în perioada 4-6 noiembrie”. Protestatarii au încheiat acțiunea prin depunerea memoriului cu revendicările la Prefectura Neamț. (C.I.)

Actualizare: Redăm în continuare comunicatul emis de CSPAH Roman:

„SINDICATUL CSPAH ROMAN, care reprezintă interesele salariaților din centrele de adulți și copii ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, protestează față de neplata salariilor aferente lunii septembrie 2020, situație generată de lipsa unei rectificări bugetare.

Acțiunile de protest vor continua, cu o acțiune de pichetare a Guvernului României în data de 4 noiembrie 2020, dacă acesta nu va promova în regim de urgență un proiect de act normativ prin care să fie asigurată plata salariilor pentru cei peste 1000 de salariați ai DGASPC Neamț.

Menționăm că în actuala situație pandemică toți acești salariați        și-au pierdut sau își vor pierde calitatea de asigurați în sistemul asigurărilor de sănătate, situație care este de nepermis și care justifică suplimentar acțiunile de protest inițiate de sindicat.

Președinte

Duma Vlăduț Gheorghiță”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *