30.000 doze de vaccin antigripal au sosit în Neamț

Din cele 100.310 doze de vaccin antigripal alocat județuIui Neamț, s-a primit prima tranșă de 30.280 de doze. Persoanele cu boli cronice, cei care au vârste de peste 65 de ani trebuie să meargă la medicii de familie pentru a primi vaccinul: „Au fost distribuite către furnizorii de servicii medicale 19.914 doze și s-au administrat 11.204 doze. Campania de vaccinare antigripală se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi și se adresează categoriilor de persoane din grupele de risc. Este vorba de copii cu vârste între 6 luni și 6 ani, mai ales cei care sunt la prima vaccinare și pentru care va fi necesară administrarea a 2 doze, la interval de minim 30 de zile, de gravide, de persoane cu vârsta între 6 luni și 64 de ani cu afecțiuni cronice și toate persoanele cu vârsta peste 65 ani. Alte categorii cuprinse în programul de imunizare antigripală din acest sezon sunt adulții și copiii din instituțiile de ocrotire socială, persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt, personal medical și personal auxiliar din spitale și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații”, a declarat Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Mai sunt doze de vaccin, peste 10.000, la medicii de familie și la DSP Neamț, urmând ca în perioada următoare, până la 15 decembrie, să se primească restul dozelor alocate de Ministerul Sănătății pentru județul Neamț, a mai precizat Radu Firăstrău.

În acest sezon 2020-2021 se utilizează vaccinul InfluvacTetra suspensie injectabilă în seringă preumplută de 0,5 ml, un vaccin gripal tetravalent care conține antigene de suprafață (inactivate) de virus gripal (hemaglutinină și neuroaminidază) și vaccinul Vaxigrip tetra sezon 2020-2021. Aceste vaccinuri corespund recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (pentru emisfera de nord) și deciziei Uniunii Europene pentru sezonul 2020/2021, potrivit DSP Neamț.

C.I.

1 COMENTARIU

  1. Buna seara! Nu e putin jenant ca s au administrat in plin sezon grival vaccinuri pentru aprox 2 % din populatia Judetului? Ca vor veni si restul de pana la 100000 doze cand se va fi terminat sezonul gripal. Nu e jenant ca nu se gaseste nici la liber (cu bani) in farmacii vaccinul. 10000, 20000,30000 sau chiar 100000 de doze (care nu au venit inca) pare mult. Nu ar fi normal ca ziarul dvoastra sa spuna ca e fff putin raportat la cererea de vaccin din judet si ca de fapt stam f prost si la capitolul acesta? Va urez noroc in demersul legitim a va vaccina anti gripal in judetul Neamt. Vaccinarea cand trebuie este mai mult decat a fi pe o lista la medicul de familie sau la farmicie, pt vaccinurile ce vor “sa vie. Amin.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.