ATI Piatra-Neamț primește echipamente și de la Spitalul Modular Lețcani

Formalitățile pentru transferul unor echipamente ATI de la Spitalul Modular Lețcani pentru noua secție de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt astăzi, 26 noiembrie, pe ultima sută de metri.

Cererea inițială a spitalului județean, pentru 10 paturi echipate ATI și instrumentar este reanalizată acum. Alina Popa, directorul executiv al ADI Euronest, asocierea prin care CJ Iași și Neamț a achiziționat Spitalul Modular Lețcani, ne-a declarat: „Acum discutăm cu cei de la spital (n.n. – SJU Piatra-Neamț) să vedem de ce mai e nevoie la momentul ăsta din lista aceea pe care au transmis-o inițial. Înțeleg că unele lucruri din lista inițială au obținut deja. De transferat, se vor transfera. Am obținut între timp și aprobările necesare de la toate cele 6 județe, chiar dacă nu toate au contribuit financiar (n.n. – pentru investiția de la Lețcani), în calitate de membri ai Euronest era nevoie și de acordul lor”.

În ședința extraordinară de astăzi, de la ora 16, Consiliul Județean Neamț are, la rândul său, un proiect de hotărâre pe ordinea de zi privind această chestiune. O chestiune formală dar necesară, prin care reprezentanții CJ Neamț să fie mandatați pentru a face demersurile legale și să aprobe actele juridice „necesare cedării dreptului de folosință a unor echipoamente medicale aferente obiectivului de investiții „Spitalul Mobil/Modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est” către Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, pentru secția ATI”.

Secția ATI de la etajul IV al SJU Piatra-Neamț a beneficiat ieri de echipamente și aparatură în valoare de 200.000 euro donate de compania Altex. Noua secție de terapie intensivă pentru bolnavii Covid are 6 paturi disponibile și de ieri au fost internați pacienți.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *