Consiliul Local Târgu Neamţ: PSD guvernează, liberalii își plătesc polițe

Primă şedinţă ordinară a noului consiliu local de joi, 12 noiembrie a avut și un moment în care unii consilieri și-au adus  aminte că au de împărțit mai multe lucruri pe partea dreaptă a politicii locale. Este vorba despre doi foşti colegi de partid, Maria Vrînceanu, acum consilier local independent şi Andrei Aciocârlănoae de la PNL.

Prima a dorit să aducă la cunoştinţa noului legislativ câteva sesizări şi plângeri venite din partea unor cetăţeni. Locatarii de la blocul M2 de pe bulevardul Ştefan cel Mare, sunt revoltați că la parterul blocului lor se află o sală de jocuri de noroc unde clienţii fac scandal în fiecare noapte, deranjează liniştea publică din zonă şi a cerut să se verifice dacă există autorizaţie de funcţionare și să i se pună patronului în vedere şi o izolare fonică a spaţiului. O a doua sesizare a venit din partea unui grup de taximetrişti din zona Unirea care solicită administraţiei locale blocarea roţilor autoturismelor private care parchează pe locurile lor de taxi.

După expunerea acestor sesizări Maria Vrînceanu a continuat cu un mesaj prietenesc pentru foștii colegi liberali: „Pentru că mă aflu în postura de consilier independent doresc să mulţumesc în primul rând celor care m-au votat dar şi colegilor din partidul în care am activat 14 ani şi mi-au oferit un loc pe listă pe care nu l-am acceptat”.

Cel are a luat decizia de a o îndepărta pe Maria Vrânceanu de pe o poziție eligibilă și a plătit cu funcția de presedinte de organizație pentru rezultatele foarte slabe din alegerile locale, Andrei Aciocârlănoae a replicat: „Eu vă doresc mult succes în activitatea în interesul comunităţii, dar nu în interesul d-stră personal alături de colegii de la PSD, aşa cum aţi dovedit până acum”.

Maria Vrînceanu: „Eu nu am venit în consiliul local să mă aliez cu alţii împotriva unor colegi. Am votat pentru funcţia de viceprimar varianta cea mai viabilă pentru că şi eu voi avea nevoie de votul majorităţii pentru proiectele mele. Şi după cum bine se ştie proiectele se trec cu majoritatea, niciodată cu minoritatea”.

Intervenţia primarului Daniel Harpa a calmat spiritele: „Fac un apel la calm şi înţelegere, mai ales în această perioadă dificilă în care ne aflăm. Chiar nu se merită să ne certăm pentru nişte orgolii. Referitor la sesizările doamnei consilier Maria Vrînceanu ştiu că acea sală de jocuri conform regulilor impuse de starea de alertă ar trebui ca la ora 21 să fie închisă. Voi lua legătura cu cei de la poliţia naţională şi voi trimite şi controlul comercial din cadrul primăriei, să meragă la faţa locului şi să se găsească soluţii. Dar clar este că la ora 21 sala de jocuri trebuie să-şi închidă programul. Singura soluţie pentru problema cu taximetriştii este dărâmarea garajelor din spatele blocurilor, astfel încât locatarii să-şi parcheze maşinile acolo pe noile locuri de parcare de reşedinţă şi nu pe locurile de taxi”.

C.T. STURZU

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *