Din cele 123 persoane pozitive nou anunțate în Neamț, jumătate sunt din Piatra-Neamț

Astăzi, 3 noiembrie, sunt încă 123 de nemțeni care au teste pozitive Covid.

La fel ca în ultimele zile, Piatra-Neamț are cele mai multe cazuri noi și, cu cele 58 anunțate astăzi, incidența infectărilor se apropie rapid de 5 cazuri la mia de locuitori. O limită critică, ce înseamnă doar un pas spre carantinarea orașului, peste cel mult două zile, în acest ritm, când vom ajunge la 6 cazuri la mie.

În topul infectărilor, pe locul 2 rămâne Bicazul, care azi a depășit 4 cazuri la mie. Nou intrate sunt Săvinești (cu 3,14 la mie) și Agapia (cu 3,08 la mie). Urmează, foarte aproape, Pângărați – cu 2,77 incidență (nici un caz nou astăzi), Gârcina – cu 2,65 rată (un singur caz nou), Drăgănești – 2,55 la mie (un singur caz nou), Ceahlău – 2,51 la mie (nici un caz astăzi), Bicazu Ardelean – 2,41 la mie (două noi cazuri).

Al doilea oraș unde sunt raportate numeroase cazuri zilnice, Romanul are o rată de 1,98 la mie și încă 14 persoane pozitive. La Târgu Neamț, unde de astăzi sunt în vigoare restricții, incidența comunitară a ajuns 1,75 cazuri la mie și un singur caz nou.
Datele furnizate de Prefectura Neamț sunt transmise de Direcția de Sănătate Publică Neamț, care analizează ritmul zilnic de îmbolnăvire în localități, fără a lua în calcul focarele închise. Reamintim că Tașca și Tarcău au fost primele carantinate când aveau peste 3 la mie rată și acum, la capătul celor două săptămâni de izolare, ambele comune au o incidență scăzută și vor ieși din carantină.

C.I

Incidențc cazurilor de COVID-19 în Neamț pe localități o puteți vedea mai jos.

incidenta 03.11.2020

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *