Fix în pix. România lucrului bine făcut: 7136 candidați pentru un loc în Parlament

Vrem nu vrem, Parlamentul României pentru următorii patru ani va apărea pe scena politică prin cezariană. Situaţia spitalelor este dezastruoasă, pandemia nu iartă, dar mamoşii se înghesuie să-l moşească şi să-i dea prima palmă peste funduleţ.

În ilustraţia de mai sus, din perioada interbelică, pot fi descifrate nume celebre: Mihalache, Iorga, Brătianu, Averescu, Maniu, personalităţi intrate în istorie. Plus, stânga-dreapta, două caricaturi ale unor mari puteri străine, două personaje care se amuză copios de bătaia politică românească.

Se petrecea acum 100 de ani.

Acum ne aflăm la finele anului douăzeci-douăzeci, iar pe 6 decembrie, patriei-mumă i se va rupe programat apa pentru alegerile parlamentare. Se vor alege un număr mare, exagerat de mare de deputaţi şi senatori, de demnitari, cum le place lor să fie numiţi şi trataţi.

Desigur, acum 11 ani, pe 22 noiembrie 2009, românii au votat la Referendum un Parlament unicameral, cu 300 de membri, absolut suficient pentru România. Referendumul a fost validat, dar era doar aşa,  consultativ, nu decizional, vă poate explica mai bine domnul Klaus Johannis, la o conferinţă săptămânală de presă, în fine… Tura asta se vor alege tot prea mulţi şi… nerăbdători.

La această oră, pe listele din ţară, este o înghesuială cum nu s-a mai văzut în România lucrului bine făcut. Potrivit unui raport Expert Forum, s-au adunat pe aceste liste 7.136 de candidaţi, cu 660 mai mulţi decât în urmă cu patru ani.

Dacă e să facem o comparaţie, putem  tragem o concluzie aiuritoare: La această oră, în România se află pe listele de senatori şi deputaţi, repetăm, 7.136 de candidaţi care speră să ocupe un fotoliu în Parlament. Asta ar însemna cu mult peste populaţia oraşului Bicaz (6.543 , recensământ din 2011), cu tot cu cei care nu au 18 ani, deci drept de vot.

Vă daţi seama ce înghesuială şi ce bătălie politică trăim noi acum? Suntem contemporanii unei lupte cum nu s-a mai văzut, chit că suntem în plină pandemie, cu măştile pe faţă, frica-n oase şi temperatura la control.

Potrivit unei recente hărţi EFOR, poate vă interesează, cei mai mulţi s-au înghesuit pe liste candidaţii PMP- 641, PNL-640, Pro România-639, PSD-631, AUR-621, iar lista continuă până la 7.136 de candidaţi.

Cristian TIMOFTE

3 COMENTARII

  1. pai, sa-i mosim cu totii! zic si eu.
    sau sa nu? e sarbatoare pe 6 decembrie, pandemia e in floare, mastile ne sufoca, buletinele s-ar putea sa ajunga in sectiile de votare gata stampilate…
    si conform zicerii, sa ramana pruncul cu buricul netaiat.
    ca doar tot din banii nostri s-or organiza inca o data alegeri. la cat s-a cheltuit in tara asta, ce mai conteaza daca se face un bis la ce n-o sa fie pe 6.

  2. Mare parte dintre votanti fac parte dintr-o gasca politica.Deci nu vorbim de partide politice ci de gasti politice.Cand nu-ti gonvine intr-o gasca o schimbi imediat.Parlamentul Romaniei este tot o gasca care traiesc bine.Toti componentii sunt prieteni intre ei si urmaresc aceleasi interese personale.Priviti cine este pe un loc eligibil la PSD Neamt si va minunati.Unul a candidat la o primarie si s-a facut de ras.E bun pentru parlament sa traiasca tata socru.Altul este un pribeag de pe alte meleaguri, prieten cu jupanu.Altele sunt mimozele jupanului si inca sunt indemanoase.Mai este cineva care zice ca a fost portar la fotbal si cum fotbal nu mai exista pentru nivelul lui cu ajutorul lui tata e pe loc eligibil.Bine ca am scapat de cauciucarul care ne-a cam facut de kakao la nivel national.Asa e in toate judetele si fostul suplinitor national zice ca e bine asa.TURMA TACE SI EXECUTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.