Nemotivat și inacceptabil. TT absent pentru Draga

Dacă Dumnezeu e bun cu tine atunci când te naști, și-ți dă talent, ești un om fericit, pentru că muncești cu plăcere. Cu fiecare dintre noi se naște o lume, fiecare are lumea lui”.

Lumea Dragăi Olteanu Matei era plină de culoare, de zâmbet, de parfum de flori, de aplauze, de oameni cărora le-ar fi dăruit și sufletul. Și chiar a făcut-o. S-a dăruit pe ea însăși acelei lumi pe care a creat-o și a înfrumusețat-o timp de 87 de ani. Iar lumea ei va continua să existe. Oamenii din jurul Dragăi, oamenii pentru care ea a râs, a plâns, a respirat, s-a emoționat, oamenii cărora le-a împărtășit uriașul ei talent, s-au adunat astăzi, altfel, lângă Draga. Și i-au scris.

”Drum bun și pace pentru toți din GENERAȚIA DE AUR, iar ție dragă DRAGA mulțumiri!”.

”S-a stins o mare stea a cinematografiei, a teatrului, a culturii noastre, dar va continua să lumineze încă generații. Un om deosebit care emana căldură, bucurie, frumusețe interioară.

Doar fizic nu mai ești. Munca ta, iubirea ta și harul tău rămân să ne bucure sufletele”.

Astăzi, Doamna Draga a fost condusă spre locul de veci din cimitirul Eternitatea. Printre flori, aplauze, oameni care au cunoscut-o și au iubit-o, oameni care n-au cunoscut-o și au iubit-o, onoruri militare, tricolor, tăcere apăsătoare când a fost coborâtă în criptă, lacrimi…aplauze…flori.

Ceva a lipsit din tot ansamblul – doamna Draga și-a exprimat clar voința în privința organizării funeraliilor și fiecare detaliu a fost respectat. Însă, momentul acela când cortegiul s-a oprit în parcarea Teatrului Tineretului, a fost fără răspuns. Doamna Draga și-a luat rămas bun de la TT, iar TT părea că nu este acasă. Nimeni nu a ieșit să pună o floare pe mașina mortuară, nimeni nu a spus un cuvânt.  E adevărat, TT a postat un anunț de condoleanțe – după ce-a fost criticat pentru lipsa de reacție -, și a adus o coroană pe platoul Curții Domnești. Dar de la momentul de ultim rămas bun, de la momentul de respect în fața morții a lipsit…Nemotivat și inacceptabil.

C.M.

 

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.