Noi excepții și reguli pentru Piatra-Neamț și încă 13 localități cu rată mare Covid

Începând de mâine, 7 noiembrie, sunt valabile pentru următoarele două săptămâni aceleași restricții pentru rata mare de infectare cu Covid-19 din municipiul Piatra-Neamț și comunele Ceahlău și Pângărați. Este vorba, în principal, de menținerea teatrelor și a cinematografelor închise, aceeași măsură fiind valabilă și pentru restaurante și baruri la interior.

Orașul Roznov și 10 comune au restricții pentru activitățile culturale, economice și festive private, fiindcă au o rată de infectare de sub 3 la mie. Decizia pentru aceste localități este valabilă tot de mâine, 7 noiembrie, ora 08.00, pentru două săptămâni.

Aceste noi măsuri au fost adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț, întrunit în ședință astăzi, 6 noiembrie.

HCJSU nr 84_2020

Pe lângă aceste măsuri, autoritățile au mai emis o hotărâre care stabilește o excepție în domeniul jocurilor de noroc. Potrivit documentului transmis de Prefectura Neamț, nemțenii vor putea să cumpere bilete de loto de oriunde, indiferent de incidența infectărilor. Însă, rămâne interzis accesul la păcănelele din sediile loteriei care se află în localitățile cu peste 3 la mie rată, cum este cazul la Piatra-Neamț, Ceahlău și Pângărați.

HCJSU nr 85_2020

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *