Piața Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț – zonă de promenadă în fiecare weekend

În această vară, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău a fost transformată într-o zonă exclusiv pietonală pe durata weekend-urilor.

Această măsură s-a bucurat de foarte multă apreciere din partea dumneavoastră. Mai mult, faptul că în această perioadă este nevoie de zone pietonale mai mari pentru a se putea asigura distanțarea fizică, ne-a determinat să vă cerem părerea în ceea ce privește oprirea circulației în zona menționată în fiecare sfârșit de săptămână, indiferent de anotimp.

Primarul Andrei Carabelea:Numărul foarte mare de opinii, fără echivoc majoritar, care au susținut această propunere ne-a ajutat să luăm decizia ca din această săptămână circulația rutieră pe tronsonul stradal din fața Parcului Central să fie oprită începând de vineri seara, până duminică noaptea, iar partea carosabilă să fie transformată în loc de promenadă, mișcare în aer liber, plimbare cu bicicleta pentru copii și adulți, practicarea sporturilor sau a diferitor jocuri. Astfel, închiderea de circulație va fi valabilă pe toată durata anului viitor.  Invit cluburile sportive și asociațiile locale care derulează activități ce s-ar preta acestei zone pietonale, să propună evenimente sociale sau sportive, cu respectarea reglementărilor privind protecția sanitară a populației. Îi asigur de tot sprijinul municipalității pietrene!

5 comments

 • Maria Sfetcu

  noiembrie 27, 2020 at 11:33 am

  Consider o măsură inoportună ca în prag de iarnă să blochezi circulația sub motivul că în vară a fost un succes alocarea zonei ca și spațiu de promenadă și joacă. În condițiile în care ni se recomandă să limităm deplasările și socializarea, chiar în aer liber, domnu’ primar adoptă o hotărâre cu iz populist ieftin. De ce nu ia atitudine la următoarea problemă care arde buzunarele cetățenilor: am montat și ne-am lăudat cu noile containere pentru deșeuri selective, dar firma asta Bratner când ridică gunoiul o face claie grămadă! Scumpește prețul argumentând că nu e selectat. Fals! Și atunci de ce noi ne străduim să selectăm când vine operatorul și își bate joc de ceea ce am făcut noi?
  O zi frumoasă tuturor

  Reply

 • Ion

  noiembrie 28, 2020 at 9:30 am

  Cand iei ceva pui in loc altceva.Care este alternativa opririi circulatiei ?

  Reply

 • Joker

  noiembrie 28, 2020 at 10:26 am

  Bună idee,doar ca pe frigul ăsta pana la ora 12 nu iese nici ,,Dracul,, sa se joace dar soferi care tot intorc masina cand vad bariera pusa,injurand am vazut mulți!

  Reply

 • coruptul

  noiembrie 29, 2020 at 4:05 pm

  trebuie blocat mai mult decât o singura strada de 300 m , sunt atât de multe stai care pot fi blocate pentru trafic în weekend poate mai scăpăm de obiceiul prost de a merge cu mașina oriunde . mersul pe jos poate sa ne facă bine, iar poate mai reducem din poluarea care a luat cu asalt orașul , oriunde mergi doa miros greu de eșapament .
  troleibuzul ca mijloc de transport alternativ l-au pus pe butuci, corupția a adus în schimb dubele sol urilor care au ca acționar unic sau majoritar milițieni prezenți sau foști .

  Reply

  • Un barbat obosit

   decembrie 1, 2020 at 7:56 am

   Centrul sa fie doar pentru carute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *