Război fără menajamente: USR Neamt cere demiterea de îndată a liberalului Marius Nechita de la SGA Neamț

Prin intermediul unui comunicat de presă extrem de dur, cel puțin la nivel de principii, USR Neamț, prin președintele Iulian Bulai, cere demisia/demiterea lui Marius Nechita, numit director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț. Motivul: competențele acestuia, de lider al tineretului liberal, de absolvent de ”Spiru Saret”, plus calitatea de consilier județean fără alte surse de venit timp de mai mult timp, nu au nici o legătură cu managementul apelor în Neamț:”Marius Nechita a fost președinte de tineri liberali nemțeni. A împrumutat partidul cu bani pe care, în declarația lui de avere din acel an, părea că nu-i câștigase. Fiindcă de ani de zile, în declarațiile de avere apare, ca venituri, doar indemnizația de la Consiliul Județean Neamț, de 10.000 lei pe an. Marius Nechita este licențiat în științe economice la „Spiru Haret” și în construcții de mașini și management industrial.

După instalarea guvernului liberal a devenit, din poziția de consilier județean, director la Societatea de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț. La fel ca în cazul de la Târgu-Mureș relatat în detaliu de presă, noul șef al SGA nu are studii legate de ape sau hidrotehnică. La fel ca la Târgu-Mureș, cel pe care l-a înlocuit nu doar că avea studii de specialitate, dar a și lucrat toată viața în domeniu.”

Este evident pentru orice cunoscător în domeniu că între competețele profesionale ale lui Marius Nechita și ale lui Ion Păvășeanu, fost director la SGA Neamț nu se poate face nici o comparație care să-l avantajeze pe primul, dacă facem abstracție de carnetul de partid. Concluzia lui Iulian Bulai este distrugătoare: „Evoluția de la ‚pesedism’ la bună guvernare nu înseamnă înlocuirea unui inginer hidrotehnist cu un consilier județean care n-a avut în viața lui treabă cu domeniul. Ca peste tot, miza e foarte simplă: lucrările de urgență pe care le plătește Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț. Ca să avem apă în județ. Ca să nu înfunde balastierele exploatatorilor privați furnizarea de apă pentru Iași. O bună apartenență de partid ne poate rezolva toate problemele, nu-i așa? Marius Nechita trebuie să plece din funcția de la SGA. Acum, nu după alegeri”.

Un alt argument care nu este în avantajul lui Marius Nechita este că industria înfloritoare a balastierelor care-și depășesc limitele autorizațiilor este la fel de înfloritoare ca și pe timpul PSD-ului. Sau poate nu, dar atunci are vina majoră că nu a comunicat neregulile constatate și măsurile luate.

Rămâne de văzut cum vor replica liberalii la acestă adevărată lovitură de imagine care are de-a face  atât cu campania electorală, dar și, foarte probabil, cu tergiversarea alegerii vicepreședinților la Consiliul Județean și a viceprimarilor la Piatra Neamț și în mai multe comune.

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *