Șefii Poliției Locale Piatra Neamț, sancționați de un subordonat

Un polițist  local, Toader Pîrțog, a reușit în decurs de câteva zile să intre cel puțin de două ori în colimatorul șefilor săi direcți de la Poliția Locală Piatra Neamț. Prima dată, când i-a sancționat chiar pe Eugen Pancu, șeful poliției locale și pe Cristinel Cojiță, șef de birou, care s–au ales cu câte un avertisment pentru parcare neregulamentară în zona pieței centrale agroalimentare, și câte două puncte de penalizare. Cum relațiile între agent și conducerea instituției sunt de mai mult timp încordate, sancțiunea nu a mirat pe nimeni, mai ales că mașinile chiar erau parcate neregulamentar.

Conflictul dintre agent și șeful poliției a cunoscut un nou episod chiar în seara tragicului incendiu de la Spitalul Județean. Agentul Pîrțog era în acea seara în patrulare, a fost anunțat de incendiu, s-a deplasat la fața locului, unde a intervenit din proprie inițiativă pentru fluidizarea traficului, mai ales că se instaurase deja haosul. La un moment dat, a apărut în zonă o persoană în civil, cu care agentul a avut o discuție în contradictoriu, vizibil agitată. Reporterul Mesagerul l-a contactat imediat pe agent, care a relatat că cel cu care a ”discutat” era chiar șeful său, Eugen Pancu, care l-a apelat cu câteva cuvinte din jargonul vechilor garnizoane: ”Marș de aici…, ce cauți aici! Iar vrei să fii vedetă?

Polițistul local s-a considerat jignit și l-a reclamat pe șef pentru repararea onoarei, la primar, la prefect și la alte autorități competente. Mai rămâne ca cineva să-l ia în seamă sau să rămână la judecata șefului, care probabil nu se va mulțumi cu un avertisment. (V.B.)

N.R.: Primarul municipiului Piatra Neamț, atent la semnalele din campania electorală, a decis să încheie contractele de muncă ale pensionarilor din Primărie. În zona Poliției Locale va avea curajul să facă același lucru? Că și despre asta s-a discutat în campanie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *