Spitalul Județean: Noul manager este optimist, cu excepția COVID, totul este ok !

Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, a susținut astăzi, 11 noiembrie, prima conferință de presă de la numire. Alături l-a avut pe dr. Silviu Verzea, fostul manager și actualul director medical.

dr. Silviu Verzea și Lucian Micu

În scurta radiografie a situației din unitatea care tratează tot mai mulți pacienți cu Covid, managerul Lucian Micu a punctat, răspunzând întrebărilor, faptul că situația este sub control: „Nu sunt probleme deosebite cu aprovizionarea de echipamente de protecție și medicamente. În ultima perioadă chiar nu au mai fost sincope în aprovizionare. Sunt o serie de medicamente care au dispărut de pe piață, au fost făcute și comunicări din partea Ministerului Sănătății, însă căutăm soluții pentru a găsi alternative. Sponzorizări vor mai exista în perioada următoare pentru o serie de investiții care se vor face în spitalul județean. Vom ieși public, sunt sponsorizări pentru relocarea unor secții care vor intra în reabilitare în perioada următoare. Suntem încă la faza de discuție, vom ieși cu precizări la momentul când se vor concretiza. În momentul de față, spitalul nu are probleme din punct de vedere financiar. Decontările cu CAS sunt în grafic. Nu avem facturi restante care să ne ducă în zona întârzierilor la plată”.

În același timp, Lucian Micu a precizat că este suficient personal medical și că singurul sector care simte nevoia de angajări este Laboratorul de analize: „Am făcut o serie de angajări la începutul acestei luni. Cele mai multe dirijări interne de personal s-au făcut pentru UPU, în ATI. Chiar astăzi am cerut o centralizare pe secții cu necesarul de personal și urmează ca în ședința de Comitet Director să decidem scoaterea la concurs a unor noi posturi de medici, asistenți medicali, infirmieri, îngrijitori. Sigur, au fost și destul de multe ieșiri din sistem, în acest an. Cred că există cel puțin pe secțiile importante suficient personal. La Laboratorul de analize, în urma discuției cu medicul șef de secție, vom organiza concurs în luna decembrie pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Această categorie de personal are nevoie de o specializare și odată ce-i facem specializarea, vrem să și rămână pe post”.

Directorul medical dr. Silviu Verzea a precizat că urgența rămâne în secția de terapie intensivă: „În ATI ar fi nevoie măcar de 2-3 medici, fiindcă doi medici s-au transferat anul acesta la alte unități spitalicești. La asistenții medicali urmează să vedem exact necesarul din secție, în funcție și de o selecție a dosarelor și rechemarea personalului care a fost distribuit. În secția Boli Infecțioase, prin anagajări fără concurs s-a acoperit deficitul, astfel încât ei sunt mulțumiți în acest moment. Dar au trimis și ei solicitări, vom centraliza și aici necesarul”.

Între timp, secia ATI se extinde cu încă 4 paturi, doi pacienți gravi care nu mai aveau loc aici au fost transferați la Roman și se fac diligențe pentru transferuri la Lețcani: „Mâine se semnează protocolul cu Spitalul Mobil Lețcani pentru transferul pacienților. În paralel, lucrăm la extinderea secției ATI. Sunt doi pacienți transferați în secția ATI de la Spitalul Municipal de Urgență Roman”, a mai declarat managerul intermiar Lucian Micu.

C.I.

2 comments

 • Samael

  noiembrie 11, 2020 at 2:35 pm

  Nu a zis și că își angajează în SJUPN o fufeză de la Roman care să țină pagina de Feisbuci a spitalului? Păi cum altfel să com_bată ăla Micu’ de la spital covidelu’ dacă nu pe buci? Feisbuci. Mulțumim, hArsenic, că ai fost cucernic și ne-ai pricopsit cu-n manager… mic!

  Răspuns

 • Cristian

  noiembrie 12, 2020 at 4:50 pm

  Se va lamuri repede d-ul Arsene cu privire la “competentele” d-lui Micu! Lucreaza mai mult pt. el!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *