Alexandru Filimon admis cu nota 8,91 ca manager al Spitalului Județean Neamț

Evaluat cu nota 8,91 la proiectul de management, Alexandru Filimon a fost declarat admis la examenul susținut pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Este greu de crezut că va contesta punctajul obținut, așa încât concursul se poate considera încheiat astăzi, 22 decembrie. Ca formalitate, rămâne de semnat contractul de management cu Consiliul Județean Neamț și apoi Alexandru Filimon își poate prelua funcția. Una căreia dorește să i se dedice, nu doar pentru a asigura stabilitatea la vârf atât de necesară pentru ca spitalul județean să nu mai fie capul de afiș al nemulțumirilor și tragediilor. Ci mai ales pentru că și-a propus condiții mai bune și mai sigure pacienților. Lucru care se poate realiza împreună cu un personal medical profesionist și empatic, calități la care se va ajunge și prin instruiri, dar și printr-un nou cod etic.

Acestea sunt doar câteva din obiectivele pe care Alexandru Filimon și le-a propus ca manager. După ce-și va face echipa, prin concurs după cum ne-a declarat ieri după examen, prioritare vor fi refacerea secției ATI arsă în incendiul din 14 noiembrie și finalizarea blocului chirugical Nefromed. Sigur că și spitalul nou este o investiție prioritară pentru Alexandru Filimon. Dar până atunci, fiindcă finanțarea prin fonduri europene este de lungă durată, va căuta să eficientizeze performanța financiară a spitalului. Și prin creșterea veniturilor, pacienții cu dare de mână putând plăti pentru cazare de lux în rezerve, de pildă. Dar și prin externalizarea unor servicii (spălătorie, bucătărie, mentenanța clădirilor), dacă studiile vor demonstra că spitalul câștigă bani prin reducerea cheltuielilor salariale. Unele însemnate, chiar și la nivelul anului 2019 la care s-a raportat scurta analiză din proiectul său de management, în pondere de 72%.

Într-o măsură, aceste deziderate nu sunt noi și, în măsura în care pandemia va bate în retragere, realizabile în cei 3-4 ani de mandat. Mai rămâne ca Alexandru Filimon să fie sprijinit și de consiliul de administrație, și de Consiliul Județean, și de angajații spitalului, în genere de toți cei care vor servicii medicale de calitate la Piatra-Neamț. Și o altă imagine pentru Spitalul Județean Neamț. „Trebuie să-l cunosc și eu pe domnul Arsene, să discutăm și să semnăm contractul de management. Sunt sigur că am sprijin și în spital, din câte știu. Nu cred că voi fi lăsat singur, pentru că  sănătatea este un domeniu important pentru oameni, indiferent de alte afinități”, ne-a declarat Alexandru Filimon, la aflarea rezultatului examenului.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *