De ce scade numărul pacienților cu coronavirus internați în Spitalul Județean Neamț

În ultima perioadă, tot mai puțini pacienți pozitivi la coronavirus sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Astăzi, 15 decembrie, erau 202 bolnavi internați, spre deosebire de cei 350 de pacienți de-acum o lună.

Explicația de fond nu ar fi legată de lipsa fondurilor sau a materialelor sanitare necesare, câtă vreme spitalul cu regim Covid primește câți bani are nevoie lunar, așa cum permite legislația. „Pe de o parte, a mai scăzut numărul persoanelor testate pozitiv. Pe de altă parte, noi internăm doar pacienți cu forme medii și grave, așa cum prevede legislația. Iar dintre cei gravi, puțini am mai transferat la alte spitale, în ultima perioadă. Cei care au simptome ușoare de boală sunt tratați la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. Nu avem probleme de aprovizionare cu medicamentele sau cu echipamentele de protecție”, a declarat dr. Ștefan Gheorghincă, purtătorul de cuvânt al SJU Piatra-Neamț.

Mini-secția ATI era și astăzi plină, din cei 6 pacienți internați trei fiind pe ventilare mecanică. De ieri și până astăzi, alți doi bolnavi infectați cu coronavirus și care mai aveau și alte boli au decedat. Cei doi bărbați aveau 62 și respectiv 83 de ani, potrivit aceleiași surse. Mai sunt 42 de pacienți internați pentru care nu veniseră rezultatele testelor.

Astăzi au fost raportate încă 33 de persoane cu teste pozitive, în județul Neamț.

C.I.

2 comments

 • Stelian Aldea

  decembrie 15, 2020 at 5:36 pm

  Nu acesta este motivul. Nici dracu’ nu vrea sa se interneze in acest spital. Urmariti toate stirile despre accidente. In 90% din cazuri, chiar cu accidente destul de serioase, stirea se inchie cu : ” a refuzat internarea in spital.”

  Răspuns

  • Un barbat obosit

   decembrie 16, 2020 at 6:48 am

   Spitalul pentru sanatatea salariilor angajatilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *