Altex donează 4 hectare de teren pentru spitalul municipal Piatra-Neamț

Prima problemă esențială pentru ridicarea unui spital municipal pare să fie rezolvată cu ajutorul unui om născut la Piatra Neamț, dl. Dan Ostahie, patronul de la ALTEX, care s-a oferit să doneze Primăriei un teren de 4 hectare.

Terenul deținut de compania Altex este situat lângă Sala Polivalentă: „Am vrut să dăm celor 4 hectare pe care le deținem în municipiul Piatra-Neamț cea mai bună destinație posibilă, cea a edificării unui spital nou! 😍”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a companiei Altex.

Primarul Andrei Carabelea a făcut public anunțul astăzi, 21 ianuarie, pe pagina oficială de Facebook: „Recent, Grupul ALTEX a comunicat autorităților locale din Piatra-Neamț dorința de a dona acestora, în scopul edificării unui nou spital, o suprafață de 4 hectare pe care o deține în Municipiul Piatra Neamț pe Strada Mihai Viteazul, în vecinătatea Sălii Polivalente. Donația Grupului Altex este piatra de temelie a acestui proiect și îi mulțumesc domnului Dan Ostahie, și am convingerea că nu greșesc dacă o fac și în numele întregii comunități, pentru acest gest extraordinar”.

C.I.

2 comments

 • N. Nutu

  ianuarie 21, 2021 at 4:23 pm

  Salut gestul extraordinar si marea generozitate a dlui Ostahie. M-as bucura mult daca proiectul se va concretiza si va deveni realitate . Donatorul ar trebui sa conditioneze actul de donatie de respectarea stricta a scopului acesteia si de realizarea obietivului intr un anumit tetmen stabilit cu beneficiarul sub sanctiunea nulitatii actului.de donatie. Nu am facut alt comentariu.

  Răspuns

 • Ana

  ianuarie 22, 2021 at 9:21 am

  Cred că toți ne dorim ca acest proiect să prindă viață cât mai repede. E o necesitate, nu un moft sau o mașinărie de făcut bani pentru băieți deștepți.
  Eu sper să nu se blocheze totul în etapa aprobărilor, proiectelor la proiecte, a dosarelor cu șină și mai sper ca acest spital să nu aibă destinul altor construcții începute și lăsate în voia sorții.
  Mai sper ca jucătorii politici (pentru că pe mulți nu-i putem numi politicieni) ajunși în funcții publice să-și amintească de jurământul depus la investire care spune ceva despre interesul cetățeanului.
  Apropos, clădirea din Dărmănești (str.1 Decembrie 1918) începută cu scopul de a deveni tribunal va rămâne așa încă vreun deceniu? Ne poate răspunde cineva?

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *