Important. Reducerea numărului de elevi la a IX-a salvează jumătate din cele 25 de clase care dispăreau

În acest moment, planul de școlarizare pentru clasele a IX-a la nivelul județului Neamț se reface după noul ordin al ministrului Educației. Inspectoratul Școlar Neamț trebuie să transmită pentru aprobare planul refăcut până la 1 februarie.

Scăderea numărului de elevi pe clasă salvează jumătate din cele 25 de clase care dispăreau inițial, din cauza scăderii numărului de elevi care sunt acum în clasa a VIII-a. „La o primă estimare, la filiera teoretică vor apărea mai puține clase, fiindcă scăderea numărului de elevi este mai mică, de la 28 la 26. Rămân cele două clase la Liceul de Arte „Victor Brauner”, de exemplu. La profesional și dual creșterea numărului de clase va fi mai mare, fiindcă efectivul scade de la 28 la 24 elevi în clasă. În principiu, mai dispar 12-13 clase la nivelul județului. Săptămâna viitoare primim de la școli noile propuneri, astfel încât să finalizăm noul proiect al planului de școlarizare și să-l trimitem în termen la minister, spre aprobare”, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț.

În discuție este și menținerea planului cadru actual pentru clasa a IX-a, dar se așteaptă o decizie oficială, a adăugat Mihai Obreja. Noul proiect pus în dezbatere publică a stârnit nemulțumirile profesorilor, părinților și elevilor la anumite discipline și ore alocate săptămânal.

C.I.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.