Încă o victorie în războiul graniței cu Harghita: sentință irevocabilă la Ploiești privind Cheile Bicazului

Încercarea Consiliului Județean Harghita și a Municipiului Gheorgheni de a schimba hotărârea judecătorească definitivă prin care s-a stabilit că granița dintre județele Neamț și Harghita rămâne aceeași a fost sortită eșecului. Astăzi, 13 ianuarie, s-a judecat la Curtea de Apel Ploiești contestația în anulare formulată de cele două părți, iar instanța a decis: ”Admite excepţia inadmisibilităţii contestaţiilor. Respinge contestaţiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatorii Municipiul Gheorgheni şi UAT Judeţul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz – Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.01.2021”.

Prefectul George Lazăr, care spre deosebire de predecesorul s-a implicat direct în acest proces, fiind prezent la fiecare termen, ne-a declarat: ”Mă așteptam la această soluție, pentru că noi am ridicat mai multe probleme de drept în întâmpinare, ne-am judecat pe excepțiile ridicate de Prefectura Neamț și pe cele ridicate de Comuna Bicaz Chei – cam aceleași în esență, și pe excepțiile invocate de noi pe inadmisibilitatea contestațiilor în anulare formulate de UAT Județul Harghita și de Municipiul Gheorgheni, am câștigat. Am câștigat a doua oară și Cheile Bicazului rămân în județul Neamț”.

Excepțiile invocate de cele două părți din județul Harghita nu aveau nici o legătură cu fondul cauzei, ci se refereau la pretinse erori materiale din sentința definitivă pronunțată de Curtea de Apel Ploiești în cauză și la pretinse calități eronate ale instituțiilor care au fost părți în proces. După ce-au pierdut și contestația în anulare, reprezentanții județului Harghita nu mai au altă cale extraordinară de atac decât revizuirea, la care este posibil să recurgă, deși șansele sunt previzibile.

C.M.

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Daca tot le avem cred ca a sosit mome tul sa ne apucam de treaba.Doresc sa vad si indicatoarele care sa ne arate cand intram si iesim din judetul Neamt.Cred ca a sosit momentul ca si mestesugarii din judetul Neamt sa-si vanda produssele in CHEILE BICAZULUI.Si primaria Bicaz Chei trebuie sa-si faca simtita prezenta in zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.