Rezultatul votului: 18 voturi exprimate, 17 voturi valabile, un vot nul, deci nu s-au putut alege vicepreședinții CJ Neamț.
Ionel Arsene: ”Ne aflăm într-o situație hilară, cei care au convcat ședința au plecat din sală, asta e responsabilitatea celor de la PNL și USR PLUS. Vă promit eu că data viitoare vom avea voturile necesare și o ședință organizată cum trebuie.”
Știre inițială.După prima parte a ședinței se pare că lucrurile sunt așezate pe tabla de șah de la Consiliul Județean. În momentul în care s-a votat schimbarea regulamentului de vot, 20 de consileri au votat varianta Arsene-Soroceanu, ceea ce înseamnă că există o majoritate în acest sens. Toate indiciile duc spre o mișcare făcută de consilieri de la Pro România, care ar fi votat, alături de Dragoș Chitic, cu PSD-ul. Propunerile pentru vicepreședinți sunt cee cunoascute, din partea lui Arsene sunt Ion Asaftei și Dragoș Chitic, din partea PNL și USRPLUS sunt Florin Hopșa și Florin Zaharia. În acest moment, în ciuda telefoanelor care zbârnîie via București, varianta lui Ionel Arsene pare câștigătoare.
Ora 12.40. Se pare că în acest moment PNL, USR PLUS au părăsit sala. Reprezentantii PPU-sl au părăsit si ei sala, dar există 18 consiliei județeni care asigură numărul necesar de voturi pentru alegerea vicepreședinților.
Putem spune că noii vicepreședinți ai CJ Neamț sunt Dragoș Chitic și Ion Asaftei.
Va fi interesant de văzut cum vor explica cei de la Pro România trădarea față de aprtenerii alături de care s-au angajat să lupte împotriva PSD, mai ales după ce au o funcție de viceprimar la Piatra Neamț cu votul celor de la USRPLUS și PNL.
Evident că orice explicații vor fi servite, cercetarea Mădălinei Ciubotaru în legătură cu stațiunea Negulești, situația incertă a tatălui ei la Roznov, presupuse ingerințe de la nivel național, peste capul lui Liviu Harbuz, promisiuni de funcții pentru Cătălin Chiței, nu vor putea să acopere declarațile belicoase ale acestora din campanie împotriva PSD și a lui Ionel Arsene. Cel mai probabil va urma un vălureț de demisii, care să dea satisfacție opiniei publice la nivel de imagine, după care lucrurile vor intra pe făgașul normal în Neamț, acela al micilor înțelegeri transpartinice.
Cea mai delicată situație va fi a vicelui de la Piatra Neamț, care va fi pus într-o situație destul de stânjenitoare.
Singura speranță a opoziției ar fi ca un vot să fie declarat nul și să fie nevoie de o altă ședință de alegeri.