Neamț. Unde se reduc cele 25 de clase de liceu

În emisiunea”Cafeaua de dimineață”, Mihai Obreja, inspectorul școlar general al județului Neamț a aunțat de ce vor fi cu 25 de clase lmai puțin la nivelul ciclului liceal. Anul trecut au fost 4436 elevi care au terminat clasa a VIII-a, anul acesta doar 3.701.  „Vor fi cu 12 clase de a IX-a mai puțin la liceele din zona Piatra-Neamț, cu 9 mai puține în zona Târgu Neamț, 3 clase mai puțin în zona Roman și o singură clasă în zona Bicaz – Valea Muntelui. În acest moment, nu se poate face o clasă cu 24 de elevi, cum prevede legea, pentru că încă nu avem normele de aplicare”, a precizat generalul. În municipiul Piatra-Neamț, cu o singură excepție – Colegiul Tehnic Forestier, care a rămas fără o clasă anul trecut – toate liceele vor pierde câte o clasă. În zona Bicaz va dispărea o clasă la liceul din oraș, în zona Roman vor fi afectate unitățile școlare de la Valea Ursului, Adjudeni- Tămășeni și Liceul cu Program Sportiv.

În zona Târgu Neamț se pierd două clase la Colegiul ”Ștefan cel Mare„, 3 la Colegiul tehnic ”Ion Creangă” și unul la Liceul ”Vasile Conta”, câte o clasă la Vânători, Oglinzi și Petricani.

Situația însă, nu va afecta profesorii, potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Neamț: „Nu vor fi reduceri de personal, din toamnă, au fost 45 de cadre didactice care s-au pensionat. În proiectul planului de școlarizare, voi merge la minister cu 132 de clase, numărul maxim”, a adăugat Mihai Obreja.

C.I.

One comment

  • Un barbat obosit

    ianuarie 15, 2021 at 8:28 am

    Important este sa nu dispara catedra doamnei de limba rusa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *