Nuntă cu dar în politica nemțeană: de la Nașu mare, pentru trei voturi Pro

Se pregătește nuntă cu dar în politica nemțeană, dacă o preconizată ședință va avea loc mâine pentru alegerea cuplului Asaftei-Chitic ca demnitari la județ și va avea și succes. Condiția minimă ar fi două ( ideal ar fi trei) voturi spre zona social democrată care să vină via fracțiunea Pro Roznovia a partidului lui Victor Ponta. Să facem precizarea că darurile de nuntă nu sunt cumpărate, sunt negociate. Vândute sunt doar voturile.

Cum partea de daruri în bani nu poate fi strigată în public din motive de Discreție Naturală Autoindusă , rămân darurile de natură bugetară. De la sine înțeles sunt câteva locuri în AGA diverselor societăți falimentare ale CJ, nu pare mare lucru la prima vedere, dar în timp poate fi profitabilă, dacă și Nașu e de acord. Și sunt unii care știu cum se pot scoate bani chiar și din izvoare părăsite de pe la Negulești, tot prin societăți ale județului falimentate între timp.

Utile, vreme de 4 ani, sunt alte cadouri, de genul slujbă la Parcul Național Ceahlău, unde poți fi un ajutor de șef cu leafă bună și fără nevoia de a fi prezent la serviciu, nu ai nevoie de multă carte, eventual poți să faci pe ghidul cu turiștii italieni, ca să-ți valorifici experiența de diasporean. La fel de utilă ar fi și plasarea unui pensionar ambițios în zona de conducere a Apa Serv, ca să arate că plecarea seniorilor Păcală și Nicolae trebuie suplinită de un om cu experiență în sinecuri, dar și un talentat  utilizator de rețele de socializare când vine vorba de transmis imagini +18 ani. Și pentru că este de unde, din zestrea bogată de centre pentru copii de la județ, doamna Păvăluță să trăiască, ar putea găsi o șefie pentru un membru Pro dornic să crească numărul membrilor de familie aflați în serviciul președintelui de județ.

Să nu credeți că darul se oprește aici. Nu. Bani la primăria Crăcăoani, peste normativ, un CA la spital și alte câteva sinecuri anunțate victorios de fracțiunea Pro Roznovia a partidului într-o ședință ținută fără acordul lui Harbuz, ar putea întregi zestrea unui partid mic la stat, dar plin de dorințe Prohibite, dacă ne luăm după numărul de voturi.

Evident că darul promis este mult mai mare, că nu te doare gura să zici da, dacă ai de unde, mai ales că unii spun că nu s-au ales vicepreședinții la ședința trecută tocmai pentru a crește prețurile.

M.C.

N.A.: Darurile pentru PMP și gruparea Dulamă nu pot fi făcute publice, sunt obscen de tentante. Ultimii așteaptă și contraoferte, ca să poată știi exact dacă merită să onoreze invitațiile.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *