Patriarhul s-a hotărât: BOR va distribui în biserici broșuri informative despre vaccinul anti-covid-19

Un anunț făcut de către Ministerul Sănătății pe pagina oficială de Facebook, transmite cetățenilor că Biserica Ortodoxă Română va contribui la informarea credincioșilor despre vaccinarea împotriva coronavirus. Informațiile vor fi oferite sub formă de broșuri cu titlul “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.” Acestea vor fi distribuite mai departe în eparhii pentru a ajunge în atenția tuturor credincioșilor.

“Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată <Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură>”, a scris Ministerul Sănătății, duminică seara, pe pagina oficială de Facebook.

Pentru a încuraja demersurile legate de vaccinare cunoscutul părintele Constantin Necula, a declarat pentru Digi 24 cum că ​„a crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos, și dacă privești dintr-o parte și din alta. Credincios înseamnă om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el. Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”.

A.H.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *