Peste 31.000 de nemțeni au solicitat eșalonarea datoriilor, termenul prelungit până în martie

Facilitatea de eșalonare simplificată a datoriilor fiscale acumulate în pandemie a fost prelungită până la 31 martie 2021. Persoanele fizice și firmele din județul Neamț pot obține plata în rate a debitelor și anularea penalităților pe baza unei cereri adresată Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț. Aceasta nu este singura facilitate în vigoare, în acest moment: „Până acum, cea mai accesată facilitate fiscală a fost eșalonarea la plată în formă simplificată, contribuabilii depunând peste 31.000 de cereri. Pentru acordarea eșalonării la plată în formă simplificată și a anulării obligațiilor de plată accesorii, cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, inclusiv. ANAF desfășoară o amplă campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020. În acest sens, ANAF trimite scrisori către contribuabilii care înregistrează obligații fiscale restante, pentru a le fi prezentate facilitățile fiscale, precum și condițiile de îndeplinit pentru accesarea acestora”, a declarat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al AJFP Neamț.

Referitor la executarea silită, Fiscul nemțean a precizat că măsurile se aplică după distribuirea sumelor încasate și stingerea obligațiilor fiscale. În ceea ce privește reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înființare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. VII alin.(3) teza a doua din OUG 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare, AJFP Neamț precizează precizăm că „acestea au fost continuate de către instituțiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale”.

Pe de altă parte, plățile la buget făcute în perioada pandemiei în județul Neamț sunt la un nivel bun: „Mulțumim contribuabililor pentru faptul că, în această perioadă dificilă, obligațiile fiscale declarate în perioada martie – noiembrie 2020 s-au încasat în procent de 91,1%!”, potrivit AJFP Neamț.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *