Sorin Câmpeanu: Învățământul online va continua cel puțin până la începutul semestrului II

Ministrul Învățământului, Sorin Câmpeanu, a anunțat marți, 6 ianuarie, că învățământul în regim online ca continua cel puțin până în 8 februarie, când ar trebui să înceapă cel de al doilea semestru. „Vom avea o ordonanță de urgență prin care să continuăm învățământul online”, a declarat Câmpeanu pentru Antena 3.

În același timp, ministrul a susținut că își dorește reînceperea cursurilor în regim față în față din semestrul al II-lea: „Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat”. El a recunoscut că învățământul online a cauzat „pierderi incontestabile” fiind necesare „acțiuni remediale” care ar trebui implementate la clasă de către cadrele didactice. Ministrul a menționat însă că redeschiderea școlilor este condiționată de situația epidemiologică menționând că „important este să nu fie o creștere semnificativă” a numărului de cazuri de coronavirus.

De asemenea, Câmpeanu a declarat că dorește ca examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat să se desfășoară în regim normal, dacă acest lucru este posibil: „Am susținut importanța predictibilității. Nu poți anunța cu o lună înainte un copil care se pregătește de Evaluarea Națională sau de Bacalaureat că va da examen la alte discipline, în alt fel. De aceea ne dorim reluarea școlii în format clasic, pentru acțiuni remediale pentru a pregăti examenele naționale așa cum elevii de clasele a VIII-a și a XII-a trebuie să deruleze. Dacă nu se va putea, nu vreau să iau în considerare acest scenariu, dar dacă nu se va putea deschide în format clasic școala, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor”. (M.N.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *