Camelia Smicală anunță că își va recupera copiii

Doctorița Camelia Smicală, din Piatra-Neamț, a venit recent cu un mesaj optimist legat de sfârșitul calvarului finlandez prin care ea și cei doi copii ai ei trec. După cinci ani de când i-au fost luați de serviciile sociale finlandeze, Camelia Smicală anunță acum că își va recupera copiii, Mihai în vârstă de 15 ani și Maria de 13 ani.

 

Avem vești bune: socialul a fost azi în vizită la noi acasă și au demarat procedurile pentru reîntoarcerea copiilor acasă. Au fost extrem de amabili și prietenoși. Ceva s-a întâmplat!

Slavă Domnului!

Doamne ajută!

Vă iubim pe toți”, a scris medicul pietrean pe pagina sa de socializare.

Camelia Smicală și-a pierdut copiii în anul 2015 când a divorțat de soțul ei finlandez și a spus că se întoarce acasă, în Piatra-Neamț, cu cei doi copii. Fostul soț a reclamat la proces că ea vrea să-i ia copiii și să revină în România, unde nu i-ar mai putea vizita.

Situația copiilor ei, luați cu forța de serviciile sociale din Finlanda, a făcut înconjurul lumii și a stârnit numeroase proteste în diverse țări de-a lungul celor cinci ani.

Vestea că medicul Camelia Smicală și copiii ei se vor putea întoarce acasă a stârnit mii de reacții de încurajare din partea multor români din țară și din străinătate, care i-au scris pe Facebook.

Despre cazul acestei familii puteți afla aici și aici.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *