Copiii pasionați de robotică și-au dat întâlnire la Piatra Neamț

Duminică, 14 februarie, la Piatra Neamț s-a desfășurat un concurs de robotică la care au luat parte copii din zona Târgu Neamț, Roman, Buhuși, Roznov, Dobreni și Bicaz Chei. Competiția s-a desfășurat pe trei probe, prima fiind cea de robotică, în cadrul căreia copiii au programat roboți LEGO EV3. A doua probă a fost prezentarea proiectului de cercetare, iar a treia a constat într-un joc surpriză prin care să le testeze spiritul de echipă. În total au fost câte șase echipe, a câte nouă elevi în fiecare grupă. A fost stabilit un program, astfel încât, fiecare grupă a venit la ora menționată.

Anul acesta copiii au studiat despre sedentarism. In urma cercetărilor pe care le-au făcut, au fost provocați să dezvolte un joc care să-i determine pe oameni să facă mai multă mișcare. Fiecare echipă și-a dezvoltat propriul proiect pe care l-a și automatizat. Pentru a-și  face cunoscute inovațiile, copiii și-au creat propriile pagini pe site-ul eunjoc.ro, site pe care clubul l-a creat special pentru aceste proiecte. Ne dorim foarte mult să invităm toți copiii din oraș să  joace jocurile create de cei de la clubul nostru, atunci când situația ne va permite acest lucru”, ne-a explicat trainerul Cristina Ciurezu, din cadrul Asociației Eu Codez.

Etapa regională a concursului, intitulat Fist Lego Leaque, va avea loc la Iași, pe data de 15 martie.

La această etapă  vor participa 3 dintre cele 6 echipe de la clubul nostru de robotică. Vom concura în această  etapă regională cu echipe din județele Iași, Bacău, Galați, Buzău și Tulcea. Cele mai bune se vor califica la etapa națională, aceasta fiind programată pe 23 mai. Cel de-al doilea concurs la care ne-am înscris se numește World Robot Olympiad, etapa națională a acestuia fiind programată în luna iunie”, a mai transmis trainerul.

Cele trei echipe care vor participa la etapa regională sunt denumite „Eu codez roșu”, „Eu codez galben” și „Eu codez albastru”, elevii provenind de la Colegiile Naționale „Petru Rareș”, „Calistrat Hogaș”, Informatică, „Roman-Vodă”, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din orașul Târgu Neamț, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”, dar și de la școlile nr. 2, 3, 5 Piatra Neamț și „Mihai Eminescu” din Buhuși. La această etapă, vor participa elevi din clasele V-IX.

Din păcate, din cauza pandemiei COVID-19, concursul se va desfășura în format on-line.

Pentru a vedea inovațiile copiilor, puteți consulta site-ul eunjoc.ro.

Manuela Ursache

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *