Cum au dat PNL și USRPLUS cinstea din campanie pe rușinea de la guvernare

Când PNL era în campanie ne-a promis că va face curățenie în zona pensiilor speciale, va tăia salariile nesimțite din ASF-uri și alte asemenea instituții inventate pentru angajat politruci, amante și rude, că va tăia sporurile inventate pentru cei care taie iarba la câini în ministere, agenții, consilii județene, primării, descentralizate, cu scopul de a reduce numărul căpușelor care au intrat adânc sub pielea administrațiilor centrale și locale.

USRPLUS ne-a asigurat că va lupta până la unu pentru debirocratizare, dispariția pensiilor speciale, alungarea amantelor din funcții nemeritate și alte asemenea aserțiuni de campanie care dădeau bine la electorat.

PNL și USR PLUS sunt acum motoarele  guvernării ( destul de gripate, dar asta este altă poveste)  și încep să ne arate că nu trebuie să crezi ce zic candidații și, dacă vrei să trăiești bine, să faci ca ei.

Ce spun guvernanții acum: sporurile cele nesimțite ale bugetarilor nu scad, pentru că trebuie schimbată legea salarizării, cândva, când va fi timp și voință politică. Dar cel mai probabil vor cere acest lucru când vor fi din nou în opoziție, că acum nu trebuie să supere pe cei care îi țin în viață.

În schimb au luat măsuri de austeritate ferme și necesare.

Bătrânii pensionari, oricum și-au trăit traiul și au mâncat mălai suficient ca să nu mai râvnească la mai mult acum, mai așteaptă un an să le crească pensia. Speranța guvernanților este că după această perioadă o să-i ajute un pic și Covid-ul la făcut economii, ceea ce pare că deja le-a reușit.

Apoi studenții, care trebuie să înțeleagă că într-o guvernare de dreapta nimic nu-i gratis și trebuie la un moment dat terminat cu pomenile pesediste, așa că adio gratuități pe Căile Ferate. Cu excepția cazului în care mergi pe jos printre șine.

Profesorii, că tot au stat acasă, vor primi măririle de salariu când va fi funcțională școala online.

Sintagma, nu mărim nimc, că sunt legi făcute de PSD este, dacă nu periculoasă electoral, cel puțin

În altă ordine de idei, o țară trebuie condusă bine, de oameni care să nu aibă grija zilei de mâine, dedicați cheltuirii cu atenție banului public. De aceea au crescut cheltuielile cu parlamentarii, cele alocate instituției Președintelui României, STS-ului, etc. Plus că nimeni nu se atinge de subvenția pentru partidele politice, până la urmă trebuie să existe și grupuri de interese mulțumite.

Concluzia vine firesc: Viitor de AUR țara noastră are!

Valentin Bălănescu

Bibliografie

  • Toate materialele publicitare emise de PNL și USRPLUS în campania electorală
  • Toate emisiunile electorale din aceeași perioadă
  • Recentele hotărâri de Guvern și declarațiile domnilor Ludovic Orban, Florin Cîțu, Dan Barna.

Bibliografie nerecomandată:

  • pagina de Facebook a europarlamentarului Rareș Bogdan, care încă nu s-a hotărât dacă trebuie să se considere parte a actualei puteri din România sau să lupte pentru putere în PNL.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *