Ministrul Educației strânge propuneri pentru ordinul comun de reluare a orelor în format fizic

Videoconferință ministrului Sorin Cimpeanu cu inspectorii școlari generali din tara desfășurată astăzi, 4 februarie, este dedicată strângerii ultimelor propuneri pentru reluarea cursurilor din 8 februarie. Este pentru prima dată în timpul acestei pandemii când mass-media este invitată să participe la o videoconferință a unui ministru cu reprezentanții din teritoriu.

Principalele subiecte în discuție au fost transportul elevilor, dezinfecția școlilor, pregătirea pentru revenirea la cursuri în format fizic și recuperarea materiei. Ministerul Educației solicită propuneri de la inspectorii școlari pentru a le introduce în ordinul comun care trebuie să fie adoptat împreună cu Ministrul Sănătății.

Ordinul ar fi trebuit sa apară astăzi pentru ca începând de vineri, 5 februarie, scolile să știe ce trebuie să facă și în cazul în care nu se poate respecta distanța minimă de 1 metru în clase, în dormitoarele grădinițelor sau în internatele școlilor. Tot mâine ar trebui aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență scenariile pentru localitățile unde rata de infectare cu COVID-19 le plasează în scenariul galben sau roșu. Deocamdată nu se știe dacă va rămâne pragul minim la 1 la mie pentru scenariul verde sau dacă acesta va fi majorat, după cum și-a exprima dorința ministrul Cîmpeanu, la 1,5.

C.I.

One comment

  • Emilian Barbu

    februarie 4, 2021 at 5:43 pm

    Si ordinul comun cand se da, in vacanta de vara ?
    Lui Voiculescu sa i-l trimita cu confirmare de primire, daca i-l dai pe sub usa abia asteapta sa spuna ca nu stie nimic, ca trebuie 3 metri intre elevi, 4 kilometri intre scoli… ca doar e in opozitie !

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *