Vaccin pentru 4 zile la centrul deschis la Liceul Economic Piatra-Neamț

Astăzi, 15 februarie, a început vaccinarea și în al doilea centru deschis în Piatra-Neamț, la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza”. Administrarea serului AstraZeneca a început la ora 8.30 și până la prânz se vaccinaseră 30 de persoane, jumătate din numărul celor programate astăzi, fără să se fi înregistrat vreo reacție adversă. „Mă simt bine, am avut doar un pic de emoții, când am ajuns aici și m-am vaccinat”, ne-a declarat o tânără care primise serul și era în supravegherea cadrelor medicale.

La acest centru se vaccinează persoanele cu vârste între 18-55 de ani, inclusiv angajații din domeniile esențiale care au fost amânați inițial. Până acum, aici s-au înscris cele mai multe persoane, aproximativ 600, de când s-a reluat programarea, în data de 10 februarie. Aprovizionarea cu vaccinul AstraZeneca s-a făcut doar pentru câteva zile ale acestei săptămâni: „Am primit de la Direcția de Sănătate Publică Neamț 240 de doze, acum, care acoperă vaccinarea pe primele 4 zile. Avem un singur flux, deocamdată și pe măsură ce vom mai primi doze de vaccin, putem asigura echipă de vaccinare și pentru al doilea flux, spațiul permite”, a declarat dr. Bogdan Mahu, medicul coordonator al centrului. Programul în centru este în intervalul orar 8-20. Pentru acest al treilea ser aprobat de autoritățile sanitare din România, doza de rapel se face după 8 săptămâni de la prima administrare.

De astăzi mai sunt funcționale alte 3 centre în județul Neamț unde se administrează vaccinul AstraZeneca: în orașul Bicaz, în comunele Pipirig și Cordun.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *