Valorile vin de la Bacău: Sorin Brașoveanu, un administrator public de nota 9,40

Sursă foto: bacau.net

În condițiile în care PSD nu a reușit să-și plaseze toți oamenii importanți în Parlament sau în alte funcții bine plătite, postul de administrator public județean poate reprezenta o miză. Mai ales dacă ai fost chiar președinte de județ și mai cunoști cum merg lucrurile în administrație, ai colaborat cu Ionel Arsene și acesta te și vrea, lucrurile sunt ca și făcute

Sorin Brașoveanu, fost președinte al CJ Bacău a trecut probele concursului organizat de Consiliul Județean cu nota 9,40 și este, de la 1 februarie, noul administrator public al județului Neamț. Mai multe lucruri despre el puteți citi într-un material de sinteză apărut în zch.ro, din care vă supunem atenției câteva amănunte.

„Cariera lui Sorin Brașoveanu se leagă de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului unde, conform CV-ului de pe pagina Consiliului Județean, a ocupat funcția de director general în perioada 1998-2016. (sursă aici). A ocupat și funcția de consilier local în orașul Buhuși.

Unul dintre lucrurile remarcabile la Sorin Brașoveanu este că a reușit să facă o carieră în administrația publică fără a fi implicat direct în scandaluri majore sau probleme de natură penală, cel puțin din informațiile pe care le-am găsit până în prezent. Problemele de la DGASPC din perioada conducerii sale sunt mai mult specifice fie instituției în sine (cazuri controversate în domeniul protecției copilului), fie instituțiilor publice din România în general (probleme cu salarizarea).

De când a ajuns în funcția de președinte a Consiliului Județean, în 2016, a fost implicat în dispute politice cu membrii opoziției care acuză administrarea defectuoasă a resurselor dar a reușit să evite problemele de natură legală cu care se confruntă, de exemplu, primarul municipiului. O situație controversată a fost prezentată într-un comunicat al PNL, care a acuzat un deputat PSD de șantaj și jigniri împotriva unui primar PNL, scena derulându-se în biroul lui Sorin Brașoveanu: „Un fapt inimaginabil, de o maximă gravitate, care conturează atitudinea generală a PSD față de primarii liberali, s-a consumat vineri dimineață, 17 mai 2019, în biroul președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu. Valerică Mihalcea, primarul PNL din comuna Gura Văii, județul Bacău, a venit pentru a treia oară în audiență, să solicite fonduri în vederea reabilitării drumului județean DJ 119, care leagă localitatea de Onești, dar și de E 85. În biroul președintelui CJ se afla și deputatul PSD de Bacău, Costel Dunava, care i-a reproșat primarului numărul mic de voturi pe care PSD le-a obținut în comună la precedentele alegeri europarlamentare și, fără nicio jenă, a spus că nu se pot aloca bani unei comunități unde PSD are un număr mic de voturi” (sursă aici).

Pagina de Facebook a lui Sorin Brașoveanu arată și care este proiectul cel mai important pentru acesta: Autostrada A13 Bacău-Brașov, care ar urma să traverseze Transilvania de la Vest la Est realizându-se astfel o conexiune directă cu Moldova. Acest proiect de infrastructură a fost numit de Sorin Brașoveanu „singura șansă de dezvoltare a Moldovei”. Majoritatea proiectelor pe care președintele Consiliului Județean Bacău le-a promovat pe pagina personală țin de infrastructură rutieră (centura ocolitoare Bacău, un parteneriat cu Consiliul Județean Neamț pentru modernizarea drumurilor din „Axa Rutieră Strategică 3” finanțat prin POR, DJ 207D, DJ 241 și DJ 241A, fiind vorba de 94,4kn în județul Bacău) și domeniul medical (sprijin financiar pentru Spitalul Municipal Onești, finanțare pentru Spitalul Moinești fiind unele exemple recente). (amănunte aici)”.

V.B.

One comment

  • V.Vasile

    februarie 11, 2021 at 9:03 am

    Lauferi , cuci si alte importuri , functie de interesele personale, strict personale ale lui Paturica !

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *