Vești bune pentru persoanele cu dizabilități! Vor avea mai multe șanse la un loc de muncă

În ziua de astăzi, este dificil pentru o persoană cu dizabilități să-și găsească și să-și păstreze un loc de muncă în România, motiv pentru care le este destul de complicat să se integreze pe piața muncii. În anul 2020, doar 17% dintre aceştia aveau un job, potrivit datelor autorităților.

Persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea beneficia de integrare în muncă. Anunțul a fost făcut zilele trecute de Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul unui post de televiziune.

„Avem o strategie pentru persoanele cu dizabilități și în funcție de dizabilități vor beneficia de integrare în muncă. Toate persoanele vor primi pachete de servicii integrate, care să le facă viața mai ușoară”, a transmis Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

În evidențele Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ, la data de 31.12.2020 erau în evidenţă 19.630 de persoane cu handicap, dintre care 18.216 de persoane cu dizabilități, beneficiare de prestații, restul fiind persoane instituționalizate.

În total, pe raza județului activează un număr de șase centre rezidențiale pentru protecția persoanelor adulte cu dizabilități, cu personalitate juridică.

Pentru cei interesați, OLX a lansat și o categorie cu locuri de muncă, special destinată recrutării acestor persoane.
Manuela Ursache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *