Andrei Ciubotaru este noul arhitect șef al orașului

Ieri, primarul Andrei Carabelea și-a completat echipa de specialiști din executivul pietrean cu un nou arhitect șef. Andrei Ciubotaru a câștigat concursul din 2 martie organizat de Primăria Piatra-Neamț. El are 52 de ani,  este absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și a profesat în mediul privat timp de 25 de ani, fiind membru al Registrului Urbaniștilor din România.

„Această mutare reprezintă pentru mine o ieșire din zona de confort, respectiv partea de proiectare în care am profesat 25 de ani și, în același timp, o încercare de a aduce un suflu nou în ceea ce privește relația proiectant – administrație locală, dar și cetățean – primărie.  Pornesc cu foarte mult entuziasm pe acest drum și îmi doresc să eficientizez activitatea Direcției de Urbanism” a declarat arhitectul Andrei Ciubotaru.

La rândul său, primarul Carabelea s-a arătat optimist în privința colaborării cu noul arhitect șef al orașului: „Am încredere în arhitectul Andrei Ciubotaru pentru că este genul care știe să îmbine arhitectura modernă cu cea clasică. Cred că este omul potrivit să pună pe planșă și în aplicare conceptul de #nouaPiatra. Aici, de cealaltă parte a baricadei, va avea ocazia să vină cu soluții, să le implementeze, alături de provocarea de îmbunățire a colaborării dintre municipalitate și proiectanți. Îl felicit și îi doresc mult succes și multă putere de muncă. Pornește la acest drum cu o mare responsabilitate, în condițiile în care pietrenii au așteptări mari de la noua noastră echipă”.

Concursul pentru ocuparea acestei poziții a constat în patru probe: limba engleză, competențe în aplicații grafice pentru module de arhitectură, proba teoretică și interviul. Andrei Ciubotaru își va începe activitatea la Primăria Piatra-Neamț la sfârșitul lunii martie.

Angela Croitoru

2 comments

 • Veronica Corduneanu

  martie 3, 2021 at 10:31 pm

  Nu pot sa – l felicit pe noul arhitect șef al orașului Piatra Neamț pentru că postul nu l- a obținut pe merit, prin ” concurs” , ci prin pilele și relațiile cu care ne – am obișnuit de atâția ani. Surprinzător că i s- a acceptat dosarul pentru a participa la concurs fara sa fie specialist RUR, lucru solicitat obligatoriu. Domnul arhitect Andrei Ciubotaru nu se afla in Registrul de evidenta a specialiștilor atestați in vederea ocupării funcției publice de arhitect șef. Deci concursul a fost doar formal. Așa cere metodologia….,să se organizeze concurs. A fost un concurs ilegal. Puteți verifica oricând cele relatate.

  Reply

 • GIGI

  martie 5, 2021 at 8:47 am

  PAI VEZI CA, NU ESTI IN CUNOSTIINTA DE CAUZA, TOTI NESTIUTORII ISI DAU CU PAREREA,
  ESTE MEMBRU RUR SPRE STIINTA TA!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *