Consilierii PNL din Târgu Neamț suflă-n și-n Apa Serv

O ședință oarecare a Consiliului Local Târgu Neamț a arătat perfect gradul de implicare civică al consilierilor locali. Testul s-a numit majorarea tarifelor la apă și canalizare, cerere venită de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Neamț, ca urmare a doleanțelor celor de la Apa Serv SA. Apa Serv cere modificarea prețului pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită, la nivelul de 5,07 lei/mc (de la 4,82 lei/mc), adică cu 0,25 lei/mc și a tarifului pentru canalizare-epurare la nivelul de 4,35 lei/mc (de la 3,80 lei/mc) adică cu 0,55 lei/mc. În total, creșterea este de 0,80 lei/mc, prețul total al unui metru cub de apă-canal urmând să fie de 9,89 lei/mc (preț fără TVA); modificare tarif proiectare pentru proiectele de branșament apă potabilă, respectiv racord de canalizare (inclusiv aviz) la nivelul de 435 lei (de la 250 lei), adică o creștere de 185 lei (de 1,74 ori); modificare tarif pentru agrearea agenților economici pentru executarea lucrărilor de branșamente apă, lucrări de racord și separarea rețelei la nivelul de 2000 lei (de la 360,74 lei), adică o creștere cu 1639,26 lei (de 5,54 ori).

Consilierii au votat după cum le-a cerut partidul sau după cum le-au fost interesele. Grupul PSD și consilierul de la ALDE au fost de acord cu noile tarife și au cerut delegatului să voteze în consecință. Maria Vrânceanu, independent, și-a dat seama că ar intra în conflict de interese dacă ar vota proiectul, deoarece soțul este angajatul celor de la Apa Serv iar consilierii PMP s-au abținut de la vot, probabil fără să se consulte cu Dragoș Chitic, vicepreședintele Consiliului Județean, și șeful lor pe linie de partid, aflat de-a dreapta pesedistului Ionel Arsene.

Consilierii Partidului Național Liberal au ales să se abțină de la vot, dar au făcut-o dând o explicație năucitoare. Mihai Stoica, probabil în calitate de lider de grup, a explicat că nu votează deoarece îi este teamă că ar putea fi intra în incompatibilitatea, pe modelul Laurențiu Dulamă, deoarece are contract de furnizare a apei cu compania județeană Apa Serv!!! Probabil că intervenția s-a dorit una ironică, cu trimitere la greșeala asumată de prefectul de atunci, care l-a executat pe Dulamă deoarece nu mai răspundea la comenzile șefului de la Consiliul Județean.

Cu sau fără ironia consilierilor PNL, proiectul a fost votat și un angajat al primăriei a primit un mandat special de reprezentare în ședința ADI Aqua Neamţ, când se va vota majorarea tarifelor.

M.N.

One comment

  • Menajera

    martie 30, 2021 at 4:52 pm

    Votanții PNL din Tg Neamț sunt foarte „săpuniți, respectiv neclătiți” în acest moment, datorită majorării prețului m.c.
    Mulți dintre ei se vor „abține” de a-i mai vota pe viitor, respectând modelul oferit de consilierii p.n.l. (cu litere mici, că au devenit subsantativ comun).

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *