Pleacă medici de la Spitalul Județean Neamț pentru că nu li se asigură locuințe

În plină criză a sistemului sanitar, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț se confruntă, în continuare, cu o mare problemă în a păstra medicii. Care vin, stau un pic și pleacă.

Unul din motive este faptul că în ultimii ani nu s-a rezolvat problema locuințelor pentru cadrele medicale care aleg un post la spitalul județean. Nici Primăria, nici Consiliul Județean Neamț n-au reușit să găsească o soluție. Primăria Piatra-Neamț susține că nu (mai) are apartamente, Consiliul Județean s-a angajat să ridice un bloc special pentru medici, dar cam atât.

Alexandru Filimon, noul manager al spitalului județean, ridică mingea la fileul Consiliului Județean și solicită o investiție în acest sens. Argumentul său este acela că 4 medici tineri au plecat la Spitalul orășenesc Buhuși, pentru că autoritățile le-au oferit și casă. „Noi nu le putem acorda o locuință, iar de blocul pe care Consiliul Județean vrea să-l construiască nu cunosc în ce stadiu este”, declară Alexandru Filimon. Așa că dânsul vine cu o soluție și propune să se cumpere câteva apartamente. Solicitarea tocmai ce a fost trimisă ieri, 9 martie, la CJ, administrația județeană având timp să analizeze această posibilitate până când va avea un buget.

Dacă acest lucru se va întâmpla, rămâne de urmărit care vor fi ofertele de cumpărare și de la cine anume vor veni.

C.I.

3 comments

 • Amalia

  martie 10, 2021 at 12:30 pm

  Asta înseamnă incompetență crasă.Banii contribuabililor se cheltuie aiurea.Ba vor un sens giratoriu ,ba vor să distrugă și ce a mai rămas din dealul Cozla,ba imnul orașului,ba un steag nu știu unde.S-au băgat milioane de euro în spitalul de la Lețcani (poate intenția a fost bună dar rezultatul,vom vedea și urmările….).Oare din sumele cheltuite aiurea nu se putea asigura cazarea medicilor?Nu oricine gândește gospodărește,faceți ca babele o lista cu urgențele.Ne ascundem după funcții cu titluri pompoase și suntem vai de mama noastră.Apropo primarul premia salariatul săptămânii, aș vrea să aud altceva,nu ne jucăm de-a mama și de-a tata.Este f.greu să fii în funcții cheie dar,dacă nu poți este mai onorabil să faci un pas în spate.Avem conducătorii care îi meritam, dacă nu mergem la vot,dacă nu ne implicam când este cazul.

  Răspuns

 • Un fin observator

  martie 11, 2021 at 5:32 am

  Primaria sa le ofere casa si masina.

  Răspuns

 • Bicajanu Constantin

  mai 12, 2021 at 3:13 pm

  Până se ridică vreun bloc de locuințe de serviciu pentru medici sau alți specialiști în diverse domenii angajați ai unor instituții de interes public din Piatra Neamț s-ar putea apela la soluția de închiriere a unor locuințe, amenajarea și dotarea corespunzătoare a acestora urmând sa se asigure bugetul pentru chirii și utilități din fondul de protocol al Primăriei și CJ dacă nu există alte surse.
  Apropo de închiriere de locuințe de serviciu, onorabilul Comisar Șef Vasea Soric in momentul investirii în funcția de Inspector Șef al IPJ Neamț a locuit într-o locuință închiriată de la nu spui cine!
  Bine că la Buhuși au găsit săracii ăia de unde să le asigure locuințe medicilor că vorba aia este ditai orașul pe lângă Piatra-Neamt.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *